– De har försökt hitta en likvärdig lokal åt oss men vi har inte fått ett enda erbjudande. Det känns förjävligt. Läget här är jättebra, det var därför vi investerade i Sollentuna från början, säger Luis Haddad som är delägare och driver Franks Diner.

Mitt i berättade i februari om kommunstyrelsens plötsliga beslut att säga upp hyresavtalet med Franks Diner.

Vill skapa trygghet

Anledningen till att kommunledningen ville ha bort restaurangen från lokalen var att man vill skapa större trygghet i offentliga miljöer, förklarade kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) då.

Luis Haddad har svårt att förstå tankegången då han och hans anställda känner att de med sin närvaro och öppet till 22 på helgkvällar snarare har ökat tryggheten vid bustorget.

– Särskilt under de mörka månaderna. Dessutom har vi fem kameror här inne, och polisen får bilder av oss när de vill, säger han.

Användning inte klar

Vad kommunen ska använda lokalen till är inte klart ännu, berättar kommundirektör Per Törnvall.

– Nej, inte exakt vad det ska bli i lokalerna. Fullmäktige tar beslut om budgeten den 15 december och kanske blir det mer information då, men självklart har kommunen tankar och idéer om hur lokalen ska användas, säger han.

Vad är det för tankar och idéer?

– Det kommer att bli en kommunal verksamhet som ska bidra till ökad trygghet.

Luis Haddad är besviken. Han uppger att han har lagt ner drygt 2 miljoner kronor på att inreda lokalen och berättar att den har värderats till 2 650 000 kronor av en utomstående värderingsfirma, men kommunen har bara erbjudit en årshyra som ersättning.

– Det är praxis säger de. Men 450 000 kronor – det räcker knappt till att köpa en foodtruck! De välkomnade oss när vi kom och vi satsade, men redan efter sex sju månader började de snacka om att vi skulle flytta. Jag rekommenderar inga andra företagare att investera i Sollentuna, säger han.

"Det finns en praxis"

Per Törnvall avböjer att kommentera detaljer kring kommunens ersättning till Franks Diner.

– Det är en pågående dialog med hyresgästen och den sköts av SKAB. Men det finns en praxis som kommer att följas, säger han.