På gräsfältet vid Enbacksskolan råder full aktivitet. På en stor projektorduk visas " Space Jam- A New Legacy". Framför den sitter ett hundratal personer på picknickfiltar och njuter av sommarkvällen. 

Festivalen anordnades för första gången 2013 av stiftelsen The global village med ambitionen att skapa ett forum där människor har möjlighet att träffas.

– Syftet är att få till flera möten över staden, att bryta segregationen och att barn från hela staden får mötas, säger Ahmed Abdirahman, grundaren av Stiftelsen the global village.

Utöver biovisning och aktiviteter för barn finns även riksdagspartier representerade.

På festivalområdet står foodtrucks, hoppborgar och möjlighet till ansiktsmålning. 3-åriga Abdulla Abdirazak från Tensta har just fått sitt ansikte målat som Spindelmannen och pekar nöjt på sitt ansikte. 

– Det är bra att det finns så mycket aktiviteter för barnen, säger pappa Abdirazak Usman.

Tre filmer per kväll

Sedan starten har filmfestivalen expanderat. I år visas tre filmer per kväll, två barnfilmer och en kulturfilm. Den första filmen startar klockan 15 varje dag och sedan pågår filmvisning fram till kvällen.

I helgen visas bland annat "Atlantis- en försvunnen värld", "Familjen Bigfoot" och "Fahim- den lilla schackprinsen." Festivalen avslutas sedan på söndagen med Somalias första Oscarsbidrag "Dödgrävarens hustru". Fredagens filmvisning ställs in på grund av åska och regn.