I den nya parken finns bland annat flera träd som mår bra av att få stå på tillväxt innan de flyttar till sin slutgiltiga plats i Väsjön.

Dessutom finns utegym, pingisbord, insektshotell, bänkbord, grill, parasoll, odlingslådor, sandlåda, basketkorgar och fågelholkar med mera.

Prylarna i Tillväxtparken är där tillfälligt tills att de ska flyttas till permanenta platser när området är klart. Tanken med det är att invånarna i Väsjön få glädje av dem redan nu.

– En fantastiskt fin park. Stort tack till er alla som har jobbat med parken och med arrangemanget på invigningsdagen, säger Britt-Inger Kajnäs (M), ordförande i kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott, som var på plats och invigde parken tillsammans med kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nyman (KD).

Samma dag som Tillväxtparken invigdes, den 26 april, tog SKAB det första spadtaget för bygget av Väsjöskolan i södra delen av Väsjö torg.

Från början skulle Väsjöskolan stå klar redan 2019, men byggtakten i området har avtagit och därmed har elevunderlag saknats och skolbygget fördröjts.

Men nu är planen att skolan ska vara sökbar från höstterminen nästa år.

F–3 i första etappen

I en första etapp byggs skolan ut med en skolbyggnad och skolgård för 360 elever i årskurs F-3.

I ett senare skede, och i takt med inflyttningen till Väsjön, finns möjlighet att bygga ut Väsjöskolan så att den kan ta emot 900 elever i årskurserna F-9.