Konst brukar oftast ställas ut på gallerier eller i hallar med glada vernissage som inledning. Men när pandemin slog till drogs snaran kring publika evenemang åt. Selva Studio som flyttade till Bagarmossen 2019 fick tänka om och gjorde sin första skogssalong tillsammans med Candyland i januari förra året. Det har gett mersmak. Helgens Skogssalong i Nackareservatet blir den tredje i ordningen.

– Det här är en fin form för upplevelsen av konst, natur och möten, säger Malou Bergman, konstnärlig ledare och fotograf på Selva Studio.

"Ta gärna med matsäck"

Över 3 000 personer har hittills anmält sitt intresse för helgens arrangemang via Facebook. Men med tanke på platsen i kanten av Nackareservatet dyker också många andra upp.

– Folk som passerar av en slump får en överraskning. Det här är en form som passar alla åldrar och familjer. Ta gärna med matsäck, säger Malou Bergman.

Skog i ljus

Med tanke på den mörka årstiden satsar konstnärerna denna gång extra på ljussättning på lördagskvällen.

– Det blir väldigt speciellt och vi lyser upp både konst och natur.

Förutom den älskade jättekotten som fått stanna kvar i skogen sedan senaste utställningen i september är det bara nya konstverk att vänta. Här finns bland annat målningar inom träramar, självlysande glaskonstverk, fältlaboratorium, liksom live-musik och speciellt kurerad inspelad musik.

– Flera jobbar också med "immersive art" där du omsluts av konsten i en miljö och här finns till exempel en UV-koja. Allt är inte spikat än. Överraskningar kan vänta, säger Malou Bergman.