Savoj. Bröderna Andreas (t.v) och Jonathan (t.h) öppnar snart sin första restaurang. Foto: Claudio Britos

Njut av vedugnsbakad pizza på Savoj

I somras började renoveringen av lokalen på Roslagsgatan och nu är den klar. Under augusti öppnar bröderna Andreas- och Jonathan Azizsson restaurangen Savoj.

  • Publicerad 06:15, 24 aug 2021

Under augusti kommer blir Roslagsgatan en restaurang rikare. Då öppnar nämligen den italiensk/fransk inspirerade restaurangen Savoj. Bakom Savoj står bröderna Andreas- och Jonathan Azizsson från Jönköping.

– Det känns väldigt kul att äntligen få öppna. Öppningen har fått flyttas fram lite under sommaren då renoveringen blivit försenad, säger Jonathan Azizsson.

På menyn står framförallt vedugnsbakad pizza men även en hel del smårätter, där havet och det gröna köket är i fokus.

– Det kan bli lite enformigt med bara pizza, även om vår huvudgrej är napolitansk pizza, säger Andreas Azizsson.

Matlagning. På Savoj står Andreas Azizssons vedungsbakade pizza på menyn. Foto: Claudio Britos

– Därför ska vår meny ska vara levande och locka hit de som vill ha lite extra, tillägger Jonathan.

En sommar av renovering

Bröderna Azizsson har arbetat tillsammans i flera år och restaurangen på Roslagsgatan 43, som blir deras första, köpte de vid årsskiftet och den 1 juli började renoveringen.

– Vi har åkt förbi lokalen många gånger då vi har vänner vars restauranger ligger i närområdet och vi har alltid undrat om den varit ledig. När den blev tillgänglig slog vi till eftersom den är perfekt för det vi vill göra, säger Andreas Azizsson.

– Tanken är att bygga vidare på det här sen och kanske öppna fler restauranger. Vi har haft ganska många idéer och tankar om saker vi skulle vilja göra, säger Jonathan.

Öppning. Nu har dörren utsmyckats och skylten kommit upp vid entrén. Foto: Andreas Azizsson

Vad har inspirerat er restaurang?

– Båda har varit mycket på krogar och restauranger i både Sverige och utomlands. Därifrån har vi hämtat inspiration och sedan har vi gått vår egen väg, säger Andreas Azizsson.

– Tavlorna i restaurangen är verk från unga "up and coming" konstnärer från Konstafack som vi har kontakt med. Det är väldigt roligt att ge dem chansen att visa sina verk, säger Jonathan Azizsson.

Vilken känsla vill ni förmedla?

– Vi vill ha den där "hemma hos" känslan, den är otroligt viktig för oss. Restaurangen ska ha en avslappnad miljö där det serveras god mat och bra viner, säger Andreas.

Restaurang Savoj

Öppet: tisdag-fredag 16:00-23

lördag-söndag 12:00-23:30 med en timme stängt under dagen för förberedelse inför kvällen

Ligger på Roslagsgatan 43

Plats för 40 personer i lokal och 20 på uteserveringen

Namnet: Det klingade bra och det är lite mer lekfullt

Signaturpizza: Zucchini- och pancetta. Ingredienser: Mozzarella, rimmad pancetta, gorgonzola, toppas med hyvlad zucchini och crema di balsamico

Meny hittar ni på https://www.savojsthlm.se/

Visa merVisa mindre