Under augusti kommer blir Roslagsgatan en restaurang rikare. Då öppnar nämligen den italiensk/fransk inspirerade restaurangen Savoj. Bakom Savoj står bröderna Andreas- och Jonathan Azizsson från Jönköping.

– Det känns väldigt kul att äntligen få öppna. Öppningen har fått flyttas fram lite under sommaren då renoveringen blivit försenad, säger Jonathan Azizsson.

På menyn står framförallt vedugnsbakad pizza men även en hel del smårätter, där havet och det gröna köket är i fokus.

– Det kan bli lite enformigt med bara pizza, även om vår huvudgrej är napolitansk pizza, säger Andreas Azizsson.

– Därför ska vår meny ska vara levande och locka hit de som vill ha lite extra, tillägger Jonathan.

En sommar av renovering

Bröderna Azizsson har arbetat tillsammans i flera år och restaurangen på Roslagsgatan 43, som blir deras första, köpte de vid årsskiftet och den 1 juli började renoveringen.

– Vi har åkt förbi lokalen många gånger då vi har vänner vars restauranger ligger i närområdet och vi har alltid undrat om den varit ledig. När den blev tillgänglig slog vi till eftersom den är perfekt för det vi vill göra, säger Andreas Azizsson.

– Tanken är att bygga vidare på det här sen och kanske öppna fler restauranger. Vi har haft ganska många idéer och tankar om saker vi skulle vilja göra, säger Jonathan.

Vad har inspirerat er restaurang?

– Båda har varit mycket på krogar och restauranger i både Sverige och utomlands. Därifrån har vi hämtat inspiration och sedan har vi gått vår egen väg, säger Andreas Azizsson.

– Tavlorna i restaurangen är verk från unga "up and coming" konstnärer från Konstafack som vi har kontakt med. Det är väldigt roligt att ge dem chansen att visa sina verk, säger Jonathan Azizsson.

Vilken känsla vill ni förmedla?

– Vi vill ha den där "hemma hos" känslan, den är otroligt viktig för oss. Restaurangen ska ha en avslappnad miljö där det serveras god mat och bra viner, säger Andreas.