Pappan beskriver i sitt inlägg hur hans son helt oprovocerat attackerades av de två gärningsmännen som stod och hängde i närheten av Rotebrohallen, maskerade med munskydd.

”Han fick utan förvarning en knytnävsslag i bakhuvudet och sparkades i ansiktet, den ena försökte ta hans värdesaker, den andra sparkade på min son som då låg i fosterställning.”

Pojken fördes till akuten och poliser kom för att försöka gripa de våldsamma rånarna.

"Kände sådan frustration"

”Jag har bott i Sverige i 30 år och det Sverige vi lever i nu känner jag inte längre igen”, skrev pappan i sitt inlägg, som också innehöll en bild på sonens blodiga ansikte.

– Jag kände sådan frustration, och att jag var tvungen att försöka göra något bra av den och berätta om vilket Sverige vi lever i nu. Jag har vetat att sådant här händer, men man förstår kanske ändå inte riktigt förrän det händer ens eget barn, säger han.

Fick stor spridning

Inlägget fick stor spridning och mängder av upprörda kommentarer. Bland annat engagerade sig Anna Kronstedt och Linda Idevall som startade Facebooksidan ”Tonårsföräldrar i Sollentuna” i samband med vågen av mopedrån av och mot unga i Sollentuna sommaren i fjol.

– Sidan är fortfarande aktiv och vi länkade in pappans inlägg. Linda skrev att vi borde prata om det här, om ungdomsvåldet, och om vad vi kan göra åt det på kort och på lång sikt, säger Anna Kronstedt.

Digitalt möte i kväll

Politikern Joakim Jonsson (S) nappade på det och såg till att det blir ett digitalt möte, via Zoom, klockan 20 i kväll, torsdag.

– Han kommer att inleda och vara lite moderator, men det är inte ett partipolitiskt möte utan handlar mer om hur vi ska jobba över gränserna – politiker, polisen, kommunen och frivilliga krafter tillsammans, säger Anna Kronstedt.

Vill ta fram förslag

Även andra politiker har bjudits in och åtminstone representanter för Sollentunapartiet och Kristdemokraterna kommer att vara med, berättar Anna Kronstedt.

– Och medlemmar från ”Tonårsföräldrar i Sollentuna” och en annan Facebookgrupp som heter ”Trygghetsrundor i Rotebro”. Vi blir kanske drygt 30 deltagare och vi hoppas kunna ta fram förslag på vad vi kan göra på lång och på kort sikt för att komma till rätta med situationen, säger hon.