Mitt i testar. Vad är egentligen smidigast att äta ute i parken? Vi testade sex olika rätter. Foto: Claudio Britos

Mitt i testar: Vilket käk passar bäst för parkhäng?

Sommar, sol – och käk i parken! I pandemitider är det särskilt angeläget att ta med sig lunchen ut. Men vilken hämtmat är egentligen smidig att inmundiga i det gröna? Långt i från all, visar Mitt i:s stora test.

  • Publicerad 10:29, 29 jun 2021

Foto: Anton Kyhlbäck

Plocksallad

Claudio: "Det enkla som får en att bli pigg. Inte så maffigt men inte så lite heller. Det enda svåra är beslutet i hur man bygger sin sallad just i dag. Och beroende på sås kan det bli kladdigare. Du känner dig fräsch med en sallad i handen när du enkelt transporterar den".

Betyg: 5/5

Foto: Claudio Britos

Kebab i bröd

Anton: "Klassikern. Hålls i en hand med ett pitabröd, en pappersficka och ibland ett folie som allt det goda får plats i. Enkelt och praktiskt utformat, men kan bli kladdigt. Ett problem jag hade var att både plastgaffeln, pappret och foliet bör källsorteras. Vilket inte gick i den här parken".

Betyg: 3/5

Foto: Claudio Britos

Thali

Anders: "En indisk klassiker med flera rätter som kommer i påse och byttor med fack som jag snart gräver fram och tillbaka i. Det blir aningen grisigt och rättens specialtallrik saknas. Det smakar bra, men griseriet drar ned parkmatsbetyget. Fler med denna rätt och det blir kaos på picknickfilten".

Betyg: 2/5

Foto: Claudio Britos

Sushi

Emma: "På pappret perfekt sommarmat: fräsch, enkel att frakta, gott, lätt att variera med olika slags bitar, mättande. Dessutom kall, så man behöver inte vara rädd för att det ska svalna under frakten. Däremot ska det doppas i soya och wasabi, det ska tas på ingefära, och som om inte det vore nog ska det även in i munnen. Blev en del droppande och tappande så att säga. Kan i och för sig ha berott på min lätt tvivelaktiga pinnteknik, men ändå".

Betyg: 3,5/5

Foto: Claudio Britos

Pizza

Filip: "Fenomenal picknick-lunch. Inga bestick? Lite kall botten väl i parken? Gör inget! Men glöm ej att få den uppskuren. Nu är jag stor (och snabb) i maten, annars hade pizzan även räckt till en kollega. Enda minuset: var gör du dig av med en stor kartong efteråt?"

Betyg: 4/5

Foto: Claudio Britos

Ramen

Alexander: "Nudlar, soppa, fläsk och kryddor kommer i separata byttor. Proffsigt men rörigt upplägg, ej för den oroliga sorten. Hög stänkrisk! Undvik denna rätt om du som jag har glasögon, byxor eller sällskap av vitklädda kollegor. Soppa i slänt har väl heller aldrig varit någon fullträff".

Betyg: 1,5/5