Under onsdagen larmades polisen om att en misstänkt handgranat hade hittats på Ringvägen, Södermalm. Ett stort område spärrades av och flera patruller närmade sig försiktigt föremålet.

– Det går inte att chansa i sådana här fall, vi tar alltid sådana här larm på största allvar, säger Viktor Adolphson vid Södermalmspolisen.

Vanligtvis brukar bombgruppen tillkallas för att hantera misstänkta handgranater. Men den här gången behövdes inte detta göras.

– Nej, innan bombgruppen kontaktades sade en av poliserna på plats att ”det där är ju ingen handgranat utan en del av en penispump”, säger Viktor Adolphson som förtydligar att han själv inte var på plats och inte heller har någon expertkunskap om konstruktionen av dessa pumpanordningar.

https://www.mitti.se/nyheter/han-ar-verklighetens-jesse-i-tunna-bla-linjen/repuco!1EulRnGAft25iZLj7uKiXw/

Viktigt att slå larm

Enligt Adolphson är det däremot inte ovanligt att olika föremål misstas för att vara handgranater.

– Pumpen hade nog samma runda form, det är nog förklaringen i detta fall. Men även om det inte var någon explosionsrisk den här gången är det alltid bra att larma polisen om man ser något misstänkt farligt föremål. Det är bra att människor är uppmärksamma, säger han.

Händelsen utreds inte som något brott. Föremålet har inte tagits i beslag.

https://www.mitti.se/nyheter/grann-ilska-over-polisens-sena-firmafest/repsex!Yvp@aejiz3hLQ5uC5xtSLw/