Myrsjö simhall var den första frågan någonsin där Alliansen i Nacka blev nedröstade i kommunfullmäktige. Oppositionen fick i februari förra året igenom kravet på en ekonomisk jämförelse mellan att hyra hallen och att bygga själv innan beslutet fattades.

En månad senare fick Alliansen ändå – med stöd av Miljöpartiet och Sverigedemokraterna – sin vilja igenom när kommunfullmäktige bestämde att Nacka ska låta Hemsö bygga hallen och kommunen ska hyra den i 30 år för 688 miljoner kronor.

Vision för hur Myrsjö simhall vid Myrsjö sportcentrum kommer att se ut.

Vision för hur Myrsjö simhall vid Myrsjö sportcentrum kommer att se ut.

Hemtag/Sharc

Häckar på byggplatsen

Nu har ett annat problem dykt upp. ”Mindre hackspett trivs så bra på byggplatsen att den inte bara hittar föda där, utan även häckar”, skriver Nacka kommun på sin hemsida.

– Nacka kommun tar tillsammans med Hemsö ett gemensamt ansvar för att hackspetten ska få en ny häckningsplats i området. Det har utförts omfattande utredningar för att säkerställa att badhuset inte får negativa konsekvenser för arten. Vi är aktsamma om de mindre hackspettar som finns i Nacka och arbetet inleds nu för att ge dem en attraktiv boendemiljö på en annan plats, säger kommunens trafik- och fastighetsdirektör Poa Hellqvist.

Vet inte när bygget kan återupptas

I Solberga stoppade en mindre hackspett bygget av 130 bostäder förra året. Bygget i Myrsjö är också stoppat tillsvidare.

– Vi avvaktar nu att länsstyrelsen godkänner de åtgärder som behöver vidtas, att arten hittar en annan attraktiv miljö i Nacka att leva i. Med anledning av detta kan man inte ge besked om när byggstarten av Myrsjö simhall återupptas, säger kommunalrådet Mats Gerdau, (M).