Färgglada, mjuka kontorstofflor, kaffe bryggt i Gåshaga och en mix av nya och återvunna möbler möter besökaren på Stockholmsvägen 40, samma adress som inredningsbutiken No. 40 – men en trappa ned.

Stockholmsvägen ruvar också på den exklusiva inredningsbutiken Garbo interiors och på kontoret för möbelbutiken Confident living som säljer designmöbler online.

Lotta Nyvang och Jessica Liljedahl har öppnat My schack interior i en lokal som fungerar som kontor men också showroom. Hit kan kunder komma för att titta på tyger och få rådgivning – och i lokalen har också Lotta och Jessica öppnat en butik. Förhoppningsvis ska butiken komplettera inredningen som finns på ön, ett utbud de beskriver som "exklusivt".

– Vi är bra på att göra det härligt och mer personligt. Kanske inte det superexklusiva – vi vill skapa miljöer där man blandar gamla möbler med nya, säger Lotta.

– Med varierande priser också. Ibland fyndar vi second hand genom projekten vi gör. Bokhyllan är till exempel skulle en kund slänga – men vi målade om den, säger Jessica.

Hit kan kunder komma för att beskriva sina kuddar hemma – och få råd kring vilka gardiner lyan saknar. Den som hellre vill att Lotta och Jessica sköter hela inredningen kan be om det.

– Vi sätter gärna ihop ett kit för ett kontor eller för en bostad. Någon säger "sand" och vi frågar: "Ska vi plocka in det havsblå?", säger Jessica.

Hur känns det med konkurrensen här i kvarteret?

– Om man tittar på vad som finns här på ön är det snarare så att vi kompletterar varandra än konkurrerar. Här ovan finns mer kökssaker, vi är ganska olika. Och så finns Garbo interiör – så fin medelhavsinredning – men väldigt exklusivt, fortsätter hon.

Vad går hem på Lidingö?

– Man letar stilrent, exklusivt och klassiskt och så kommer man hit och känner att "det här är vad jag saknat". Lite udda detaljer och färg, säger Lotta.

– Man målar ofta väggarna vita och har en beige soffa. Här kan man hitta en tavla med lite färg för att skapa en levande miljö, säger Jessica.

Vissa saker säljs billigt i butiken då de tidigare prytt en bostad under en "styling" Lotta och Jessica gjort – en visning av en bostad inför försäljning.

– Och kan vi hitta saker på myrorna blandar vi gärna in det. Jag upplever att mycket inredning i dag ser lite likadan ut. Här gillar vi färg och form och en bra mix, säger Jessica.