Den 9 september vaknar Järfällafestivalen till liv igen efter fem års slummer. Nu har de två huvudakterna bokats för dagen och det blir två riktiga barnfavoriter.

– De två stora framträdandena under dagen blir Panetoz och Dollystyle, säger Sara von Post, evenemangskoordinator på Järfälla kommun.

Något för alla

På torget kommer det också smällas upp en klassisk marknad och ett fyrtiotal av Järfällas föreningar kommer vara på plats. Det kommer även arrangeras kulturvandringar och evenemang med anledning av Kulturarvsdagen som infaller samma dag.

– Temat är folkfest och det ska finnas någonting för alla. Vi vill att alla som ställer ut ska ha någonting att göra på sin station. Det är det som är roligt i Järfälla, för det är många föreningar som vill vara med.

Tidigare i år stod det klart att det politiska styret i Järfälla skulle infria ett av sina vallöften genom att arrangera den utlovade stadsfestivalen.

– Det känns fantastiskt bra att vi kan göra en återstart för Järfällafestivalen, det är många som har längtat efter den och många som har efterfrågat varför den försvann, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Vad ser du fram emot mest?

– Att det blir en folkfest och att människor får möjligheten att prova på en rad olika aktiviter. Det har varit en överväldiga respons från alla föreningar som vill vara med.

Kan du utlova bra väder?

– Haha, jag håller tummarna för det, men får vi lite regn så tror jag att festivalen kan attrahera många ändå.