Under onsdagen 15 juni är det premiäröppning för Max nya restaurang på Sergels torg. Lokalen, som tas över från Burger King som valt att lägga ner sin verksamhet där, har plats för 106 gäster.

– Vi är på tårna och för oss som vill växa är det bra när vi har möjlighet att ta över lägen där våra kollegor tidigare funnits eftersom grundförutsättningarna för att driva restaurangverksamhet redan finns på plats, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max, i ett pressmeddelande.

https://www.mitti.se/nyheter/nytt-test-robot-serverar-hamburgare-pa-max/repvep!xxb8X7T0YVPCWW5S6wDcqA/

Borgarrådet gillar burgare

Nyöppningen uppges skapa 60 nya jobb.

– Förutom goda burgare på en central plats så innebär detta framförallt nya arbetstillfällen för stockholmarna. Och bidrar till att göra Sergels torg mer attraktivt och tryggt. Att Max väljer att etablera sig här är ett kvitto på att vi nått konkret positivt resultat på den här centrala platsen i Stockholm, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholm.

Invigningen sker onsdag 15 juni klockan 11.

Tidigare i vår öppnade Max på Odenplan och senare i höst slår man upp portarna i den klassiska burgarlokalen på Kungsgatan 4, där Sveriges första McDonalds-restaurang öppnade 1973.

https://www.mitti.se/nyheter/max-tar-over-mcdonalds-klassiska-lokaler/repukD!PO2rShKnaPCqEe7k@hyDfg/