Har du sett Martin? 54-åringen sågs senast i Upplands Väsby den 29 december. Foto: Privat

Martin, 54, är försvunnen sedan 29 december

Har du sett Martin? 54-åringen, som sågs senast i Upplands Väsby, har varit spårlöst försvunnen sedan 29 december. Polisen och Missing People har sökt av flera områden.

  • Publicerad 14:20, 8 jan 2021

Tyvärr har de sökningarna inte gett något resultat.

Har du sett Martin? 54-åringen sågs senast i Upplands Väsby den 29 december. Foto: Privat

Det är nu tio dagar sedan 54-årige Martin anmäldes som försvunnen. Han sågs senast i Upplands Väsby, där han har anhöriga. Sedan dess har både Missing People och organisationen Frivilliga insatser vid kris och katastrof (FIKK) genomfört sökningar i Väsby – delvis i samarbete med polisen

– Tyvärr har det inte gett något resultat och vi har i nuläget inga fler uppgifter om var han befinner sig, säger Jonas Lindholm, polisinspektör och förundersökningsledare vid lokalpolisområde Sollentuna.

Martin är blond, 180 centimeter lång och väger 85 kilo. Vid försvinnandet den 29 december hade han en svart täckjacka på sig.

– Han har någon form av skada i axeln, vilket gör att han har armen i mitella innanför jackan, säger Jonas Lindholm.

Stort engagemang

Engagemanget för att hitta Martin är stort hos anhöriga och vänner.

– Jag vill inte gå in på några närmare omständigheter kring försvinnandet, men vi eftersöker honom som en försvunnen person. Vår förhoppning är självklart att han mår bra och snart hittas.

Missing People har gjort ett antal sökningar, främst med hundar tränade för eftersök av personer

– Av pandemiskäl kan vi inte kalla till några allmänna skallgångar, men vi har gjort sökningar med vår lokala grupp. Vi ger även stöd till anhöriga som har det fruktansvärt jobbigt, säger Pavel Fröberg på Missing Peoples insatsgrupp i Stockholm.

Hjälp av drönare

Han berättar att man följer den gängse metoden för eftersökningar.

– Vi utgår från adressen där han senast har setts. Först söks närområdet av och sedan vidgas de cirklarna. I Väsby har vi även haft samverkan med den frivilliga flygkåren och grupper som flyger med drönare.

Men sökningarna har hittills varit resultatlösa.

– För oss är det oerhört värdefullt om vi kan få in tips från allmänheten i Väsby som gör att han kan hittas.

Har du sett Martin eller har du information som kan leda till att han återfinns? Ring polisen på 114 14, Missing People på 031-760 90 60 eller FIKK på telefon 010-55 11 888.