Cykelsimtur. Under torsdagen råkade en man i 70-årsåldern cykla ner i vattnet vid Hornsbergs strand. Foto: Claudio Britos

Man trampade fel – cyklade rakt ner i vattnet

En man cyklade längs kajen vid Hornsbergs strand men kom fel och flög rakt ner i vattnet.

  • Publicerad 20:46, 19 maj 2022

Det var strax innan klockan 18 på torsdagen 19 maj som en man i 70-årsåldern cyklade längs Hornsbergs strand. Men något gick snett och mannen cyklade rakt ut över kajkanten och föll ner i vattnet.

– En polispatrull som befann sig i området blev invinkade av personer som berättade att en man simmade runt i vattnet med en hjälm och behövde hjälp, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

Därför fortsätter striden om höger eller vänster på gång- och cykelbanan

När patrullen kom till platsen hade vittnen slängt ut en livboj och lyckades hjälpa cyklisten upp ur vattnet.

– Mannen hade inte sett kanten utan ramlade ner i vattnet med cykel och allt. Det hör inte till vanligheterna, men som tur var fanns det personer som såg vad som hände och snabbt hjälpte till, säger Per Fahlström.

Ambulans kallades till platsen och mannen, som var nedkyld, fick en värmefilt och följde sedan med till sjukhuset för kontroll.

– Det hela fick i alla fall ett lyckligt slut. Förutom att mannens cykel ligger på botten någonstans, säger Per Fahlström.

Premiär för Stockholms nya lånecyklar

Krockade med råddjur

Senare under torsdagen inträffade ytterligare en annorlunda cykelolycka. Klockan 20.13 larmades polis och ambulans till Sockenvägen vid Skogskyrkogården där en cyklist hade råkat köra rakt in i ett rådjur. Cyklisten fick vård av ambulanspersonalen på plats.

Viltvårdare tillkallades för att leta efter rådjuret.