Festivalen startade i USA på 1990-talet och har spridit sig över världen. Förutom USA och Sverige finns konceptet i bland annat Chile, Brasilien, Argentina, Tyskland och Frankrike.

Ofta bjuds besökarna på artister i världsklass. Helgens festival är inget undantag. Listan över de liveakter som ska underhålla publiken på Gärdet i tre dagar 1-3 juli är lång. Väldigt lång.

Men störst intresse har namn Pearl Jam, Imagine Dragons och The Killers fått.

Fokus på mat

Förutom musik satsas det i år även mycket på mat. Över 40 restauranger serverar ute på Gärdet. Och det är ingen slafsig festivalsörja det bjuds på. Utbudet är stor och inkluderar allt från food trucks till avsmakningsmenyer och skaldjursplateau.

– Musik har alltid inspirerat min matlagning så det känns helt rätt att göra vår take på festivalmat på en ikonisk festival som Lollapalooza. Vi har skapat en speciell festivalmeny med mat som vi själva hade velat äta under en festival. Jag ser extra mycket fram emot mitt favoritband Pearl Jam och hoppas att de kommer ha tid att uppleva menyn, säger kocken Tommy Myllymäki från restaurang AIRA i ett pressmeddelande.

När festivalen arrangerades för första gången i Stockholm lockades hela 56 000 besökare till Gärdet.

https://www.mitti.se/noje/lollapalooza-ska-fylla-gardet-igen/repukx!e2QTio3buHvXKilm8r5SrA/

https://www.mitti.se/nyheter/dags-for-megafestivalen-lollapalooza-sa-paverkas-gardesborna/lmsfA!6404695/