Bagisfestivalen är tillbaka på allvar. Fjolårets festival var den första på flera år och trots att planeringen av den kom i gång ganska sent blev det succé.

– Det var ett myller av folk på torget. Glädjen gav energi till att fortsätta med en ny festival och nu hade vi vårt första planeringsmöte i januari, säger Margaretha Kareliusson på Skarpnäcks stadsdelsförvaltning.

90 skönsjungande män

En scen ska byggas på Lagaplan och fredagen den 9 juni drar festivalen i gång med uppträdanden och annat roligt.

På lördagen dyker The Entertainmen som repeterar i Folkets hus upp för ett framträdande. Den cirka 90 män stora kören är Europas största barbershopkör för män, enligt körmedlemmen Fredrik Fornell.

– Man ska både se och höra oss. Barbershopstilen i dess tävlingsform premierar att kören är visuellt trovärdig sången. Det har vi med i allt vi framför, säger han.

Workshop i muralmålning

Under festivalen uppträder flera lokala band och artister, men på fredagen blir det också cirkusföreställningen The Perfect Mistake med Jay Gilligan och Sebastian Rotard. Den förstnämnde beskrivs av Parkteatern som världsklassjonglör och den sistnämnde som en rytmbegåvning. Duon gör två framträdanden.

The Perfect Mistake ser till att det blir cirkus.

The Perfect Mistake ser till att det blir cirkus.

Oliver Matlok

Den som gillar konst och skapande kan också spana in en workshop i muralmålning för ungdomar på grusplanen mellan de två torgen.

– Man kan gå och titta på när målningen på tre väggar som satts ihop växer fram, säger Lena Wollner som är chef på Bagarmossens folkets hus.

På lördagskvällen väntar också utomhusbio. Filmen är hemlig, men ska passa ungdomar.

På plats finns bland annat även BKBK, polisen, jobbtorg, nattvandrarna och Hammarby IF vilka sätter upp en rink för fotbollsspelande. Även Cirkus Cirkör kommer att ha prova på-verksamhet på festivalen.

Radioskuggan var ett av banden som uppträdde ifjol.

Radioskuggan var ett av banden som uppträdde ifjol.

Neda Kadhum

– Det ska vara en tillställning för alla i Bagarmossen och området runt omkring. Ett program som passar alla åldrar, säger Margaretha Kareliusson.