Lekfull konstnär intar Herrängens gård

Snättringebon Christina Demmlers måleri flödar av lekfullhet och fantasi. Nu ställer hon ut i Herrängens gård. "Många säger att de blir glada av min konst", säger hon.

  • Publicerad 12:30, 9 sep 2021

När Christina Demmler målar glömmer hon tid och rum. Hon tror att hon har skapat i en timme, men i själva verket har en halv dag gått i källaren hemma i Snättringe.

– Jag kan få ett sådant flow att det inte går att beskriva. Det är otroligt att få leva sig in i något så totalt. Under pandemin har jag målat väldigt mycket, säger hon.

Konst i Röda flygeln

Nu kan konstintresserade ta del av Christina Demmlers måleri. Söndag den 12 september–3 oktober ställer hon ut i Röda flygeln vid Herrängens gård. Färgrika målningar, fulla av lekfullhet och fantasi, kommer att hänga på väggarna.

– Jag vänder upp och ner på verkligheten lite grann och använder mycket färg. Många säger att de blir glada av min konst. Det är mycket i världen som är svart och då blir min konst en glädjekälla, säger hon.

Konstnär på plats

Numera är Christina Demmler pensionär. Under sitt yrkesliv var hon receptionist på ett hotell i många år, men målade på fritiden. Allt började med en akvarellkurs hos Studieförbundet Vuxenskolan 1999. Sedan gick hon vidare med kurser i mixed media, akryl och oljemålning. Genom åren har det blivit många utställningar, både i gallerier inne i stan och på platser runt om i ytterstaden.

På vernissagedagen i Herrängens gård ska hon förstås vara på plats. Hon har ställt ut där tidigare och är också väl bekant med gården genom sina promenader.

– Vi går ofta runt Långsjön och besöker gärna gården. Den har blivit så fin sedan den rustades upp, säger hon.