Glad. Claes Vikström är fastighetschef på Ekerö bostäder. Han är glad att projektet med nya lägenheter nära Adelsös färjeläge närmar sig byggstart. Foto: Jannie Flodman/Privat

Lägenhetsbygge på Adelsö allt närmare

I flera år har hyresrättsprojektet på Slagarvägen varit på gång, och om några veckor kan ett första spadtag tas. Om allt går som det ska kan de första flytta in i slutet av nästa år.

  • Publicerad 16:44, 3 sep 2021

Jag tror att det locka både barnfamiljer och de som kanske är äldre och har utflyttade barn

Redan 2016 fanns planer på nya hyreslägenheter på Slagarvägen på Adelsö.

De planerna blev inte av och upprepade gånger har projektet skjutits på framtiden av olika skäl, bland annat uppmärksammades problem med vattenleveranser för två år sedan.

Nu ser projektet ut att ha tagit kliv framåt och i juli lämnades bygglovsansökan in.

– Det är en handläggningstid på tio veckor och sedan finns en överprövningstid. Så nu väntar vi på bygglov och startbesked, säger Claes Vikström, fastighetschef på Ekerö bostäder.

Om bygglovet ges som planerat är Ekerö bostäders plan att sätta igång med bygget i höst. Projektet är indelat i två etapper: en norr- och en söderdel.

– Vi hoppas att den norra delen blir klar i slutat av 2022 och sedan den andra delen sommaren 2023, säger han.

De 24 lägenheterna ska ligga i tolv parhus som byggs i ett plan. Claes Vikström tycker att de passar bra in i området.

– De är snarlika de hus som finns där i dag.

Nära färja och matbutik

Att det rör sig om olika storlekar och antal rum i lägenheterna (se faktaruta) tror Claes Vikström öppnar för att fler ska ha intresse av att flytta dit.

– Det får gärna bli en blandning. Jag tror att det lockar både barnfamiljer och de som kanske är äldre och har utflyttade barn.

I närheten finns grönområden som inte får bebyggas, och i dagsläget är det inte planerat för exempelvis lek- eller idrottsytor. Men det stänger inte Claes Vikström några dörrar till i framtiden.

– Vi får se vad hyresgästerna vill ha och om vi vill bygga något mer. Det kan vara bra att vänta och se hur allt blir när det är klart, säger han.

Claes Vikström tror att området nära färjeläget kan bli attraktiv för många.

– Nu har affären flyttat dit så det kommer att bli nära, säger han.

Alla 24 lägenheterna går via Ekerö bostäders egna bostadskö. I dagsläget är det inte klart om någon av dem kommer att gå till Ekerö kommun.

Lägenheterna

Tvåor: sex stycken, 55 kvadratmeter.

Treor: tolv stycken, 73 klvadratmeter.

Fyror: sex stycken, 83 kvadratmeter.

Källa: Ekerö bostäder

Visa merVisa mindre

Färre Mälaröbor röstade i kyrkovalet

Nyheter Nya nomineringsgrupper tar plats Sverigedemokraterna tog sig in i kyrkofullmäktige både i Ekerö pastorat och Färingsö församling. Men efter årets kyrkoval konstaterades det även att färre valde att rösta. Nu ska valdeltagandet...måndag 20/9 11:50

Fältassistenter ökar närvaron i Ekebyhov

Nyheter Polisen efterlyser fler vuxna utomhus Stökiga ungdomar röker gräs och förstör i Ekebyhovsdalen. Den senaste tiden har det uppmärksammats att kommunen är i behov av fler nattvandrare. Återigen undrar nu polisen: Var är alla vuxna?fredag 17/9 15:21

En timme på folktomma Kungshatt

Nyheter Snårig hattjakt på ön som har få bofasta I värmande solsken och snårig terräng gav sig Mitt i:s reporter och fotograf ut på upptäcktsfärd på Kungshatt. Vi möttes av magisk utsikt och väl tilltagen social distansering.fredag 17/9 14:25