Jasmina drogs in i prostitution och sexhandel första gången när hon var 15 år. Hon är en av kvinnorna vars berättelse möter den som ringer in.

– Jag berättar att jag var i prostitution och sålde sex. Ett tag gick jag ur prostitutionen och hamnade i det igen när jag var äldre. Jag har varit i fyra länder och sålt sex, Schweiz, Österrike, Dubai och Sverige. Jag flyttade till Stockholm genom hallickar, säger hon till Mitt i.

https://www.mitti.se/nyheter/studenter-vill-stoppa-sexhandeln-i-skrapan/reptkl!KhimGCrJmwTbhHR7ByTyHg/

Samlar in pengar till fortsatt arbete

Talita, som lanserat kampanjen, är en ideell organisation som arbetar med att hjälpa kvinnor ur prostitution, pornografi och människohandel. De driver ett skyddat boende i Stockholm och erbjuder utslussningslägenheter.

Pengarna från samtalen till "call girl-tjänsten" går till Talitas arbete i Sverige, Mongoliet, Rumänien och Kenya.

Varför valde ni att kalla det för just en "call girl-tjänst"?

– Det var kvinnorna som föreslog det. De vill göra skillnad och hjälpa andra kvinnor att ta sig ut ur sexhandeln. De vill visa verkligheten, de riktiga historierna, säger Anna Sander, en av Talitas grundare.

– Jag blev våldtagen som ung när min pappa dog, jag hade inte ett så bra nätverk runt mig. Saker och ting blev värre och jag förstod inte vad som hände med mig. Jag fick så svårt att hantera mina känslor. Dag och natt spelade ingen roll, säger Jasmina.

https://www.mitti.se/nyheter/jasmina-tog-sig-ut-ur-prostitution/repthh!@bkjivFm9oatqKpn7AAg/

Hjälper kvinnor ut ur sexhandel

Vissa kvinnor kan ha hamnat i prostitution under hot från människohandlare, för andra kan det ha varit på grund av fattigdom eller självskadebeteende, menar Anna Sander.

– En kvinna sa att det är jättesvårt att ta steget in i prostitution, men det är ännu svårare att ta sig ur. Man behöver hjälp och stöd, och vi har rehabiliteringsprogram för att hjälpa kvinnor med att ta sig ut ur sexhandeln, säger hon.

Stora mekanismer bakom sexhandel

När Jasmina kom till Sverige sålde hon sex, i dag jobbar hon och studerar.

– Jag kunde inte ta mig ut ur det själv. Jag visste inte om jag skulle överleva. Det behövs bra med resurser. och ett nätverk som kan ge rehabilitering, terapi och en trygg plats. Man måste ta sig ur situationen och verkligen börja om på nytt, säger hon.

Jasmina heter egentligen något annat.

https://www.mitti.se/nyheter/farre-sexkop-i-stockholm-efter-razzior/reptgE!tuXIw@G01cQVXQ1EZePw/