Enköping

Som Mitt i tidigare berättat är en kvinna i 20-årsåldern häktad för att ha hotat döda en anställd på Munksundets gruppbostad i Enköping. Det är samma LSS-boende där en anställd mördades i november 2022.

Hotade familj

Den brottsmisstänkta kvinnan får omsorg på boendet och har enligt åtalet hotat med att döda den anställda samt hennes barn och syster.

Kvinnan som säger sig ha blivit hotad har i förhör berättat att hon blev livrädd. Hon har känt att hon inte vet vad kvinnan som hotat är kapabel att ta sig till eftersom hon får röra sig fritt.

Den 20 maj häktades den brottsmisstänkta kvinnan. Åklagaren menade att kvinnan trots åtalet återfallit i ytterligare brottslighet. Utöver hot är kvinnan nu misstänkt för sexuellt ofredande vid fyra olika tillfällen samt ofredande och försök till misshandel. Åklagaren menade att det inte längre går att ha kvinnan på LSS-boende då man inom sådan verksamhet inte får använda tvång såsom till exempel att begränsa telefonanvändandet.

Risk för fler brott

Eftersom det finns en risk för att kvinnan fortsätter sin brottslighet har hon häktats.

Kvinnan åtalas också för skadegörelse efter att ha målat med nagellack på väggar dörrar och möbler så att det blev skador för ett "okänt men inte ringa värde".

Den brottsmisstänkta kvinnan nekar själv till brott.