Det var på fredagskvällen den 28 april som några privatpersoner hittade kvarlevor av en människokropp i naturområdet Halmsjön som ligger precis intill Arlanda flygplats.

Personerna kontaktade polisen som kom dit och kunde bekräfta att det ska röra sig om en människokropp. Området spärrades av i samband med den tekniska undersökning som gjordes på platsen under natten.

Däremot är omständigheterna kring kroppen oklara.

– Det mesta tyder på att det är en människokropp men det finns inga uppgifter om att vi har kunnat säkerställa kön på de här kvarlevorna. Det man ska göra är att försöka ta reda på vem det är med olika utredningsmetoder som tandkort och så där, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Kan vara saknad person

Polisen går även igenom om det finns några försvunna personer som matchar med kvarlevorna.

– Jag vet inte hur länge den här personen har legat där men det är i alla fall länge. Vi tittar på om det finns försvunna personer eller andra spår på kvarlevorna som kan leda oss framåt, säger Mats Eriksson.

En förundersökning om mord har inletts.

– Det gör vi för att kunna genomföra alla utredningsåtgärder och vi kan ju inte utesluta brott.

Polisen räknar inte med att lösa detta den närmaste tiden.

– Det här kommer nog att ta lite tid och det är inte jättebråttom heller för vi söker inte efter någon just i dag som skulle kunna ligga bakom det här fallet, säger han.

Hittades något annat i samband fyndet av kvarlevorna?

– Jag har inte fått någon uppgift om det. Det har gjorts en teknisk undersökning på platsen men exakt vad de har kommit fram till är förundersökningssekretess på i nuläget.