Löneavdelningen hör av sig och förklarar att de inte kommer att kunna godkänna mina inskickade fakturor för naprapatbesök som friskvård.

Naprapaten är den aktör som har tagit mig tillbaka till livet efter ett ryggskott tidigare detta år. Är inte detta friskvårdsgrundande, vad är det i så fall?

Jag informerades om att en massage från min naprapat hade möjliggjort fri tillgång till friskvårdsbidraget.

Stressad, förvirrad och irriterad surfar jag in på Skatteverkets hemsida. Jag scrollar hålögt igenom en lista med godkända friskvårdsaktiviteter. Allt i syfte att hitta ett alternativ lösning för att hålla mig på rätt sida av hälsans tunna linje.

Vilken friskvård duger, och vilken suger, när staten själv får bestämma? Intill en lång rad aktiviteter av vitt skilda slag står det antingen JA eller NEJ.

Ett självklart lysande JA återfinns strax intill: Bodyflight.

Bodyflight vadå? Jag googlar. Bilder på lyckliga människor som svävar i en sorts inglasad tunnel kommer upp.

Jag hade kunnat sväva fritt i sällskap av mitt obehandlade ryggskott.

Vidare säger staten också ja till aktiviteter som: Hypnos vid rökavvänjning, skrattgympa, saltrumsom avslappning – och örtbad.

På sidan finns även ett meddelande som lyder: ”Listan över godkända friskvårdsaktiviteter som Skatteverket hittills publicerat kommer att tas bort vid årsskiftet. Det beror på att listan går att uppfatta som en komplett lista över godkända aktiviteter, vilket den inte är”.

Att listan försvinner innebär inte att reglerna ändras, klargör Skatteverket.

Förvirringen är alltjämt påtaglig. Kan jag gå till min egen rygg för att söka svar på frågan?