Han fick sent besked om att han skulle ersätta skadade Simon Pagenaud i helgens tävling. Trots den korta förberedelsetiden blev lördagens kval en succé när han kvalade in på plats 11 av 27 bilar till söndagens lopp. Det innebar att han kvalade in som både bäste svensk och bäste rookie.

Under söndagen fortsatte framgångssagan när han satte loppets snabbaste varv. Men på 69:e varvet tog det slut för 24-åringen när kan tvingades avbryta efter en krasch mot en betongvägg.

Stor besvikelse

Morgonen efter, lokal tid i Nashville, berättar Linus Lundqvist att det kändes "riktigt surt" efter kraschen.

– Jag har fått lite mer distans. Det var en helg med mycket blandade känslor. Det var en stor besvikelse att avsluta som vi gjorde, men utöver det en otrolig helg.

 Linus Lundqvist under helgens tävling.

Linus Lundqvist under helgens tävling.

Meyer Shank Racing / INDYCAR

När kraschen inträffade såg Linus ut att gå mot en topp-12 placering.

– Vi har visat att farten finns där. Med tanke på förberedelserna så var det lite av en förvåning. Att gå vidare till andra kvalomgången var den största vinsten och fram till slutet gör vi ett toppenjobb.

Nytt race på hemmaplan

Regn ställde till förberedelserna ytterligare när sista träningspasset inför tävlingen ställdes in. Men överlag ser han nu positivt på nästa steg.

– Misstag kan man lära sig av och förändra saker framöver. Min erfarenhetsbank blev enormt mycket större. Nu finns det mycket att gå igenom, det finns mycket som vi skulle ha gjort annorlunda med mer förberedelser.

Trots avslutet har dock Linus telefon gått varm sedan tävlingen.

– Det var det bästa jag har gjort för min karriär. Vi har fångat blickar från många team inför nästa år.

Nu i helgen går nästa tävling, denna gång i Indianapolis, där Linus bor. När Mitt i pratar med honom har han precis fått veta att han får chansen igen.

– Det blir lite som på hemmaplan, skönt att få sova i sin egen säng, säger han.