Vinterutställning. På Söderhamnsplan i Vaxholm har Carl Bennerstedt ställt ut sin konst i Swedbanks gamla lokal som har ekat tom. Foto: Anita Bennerstedt

Konst från Skarpö i Vaxholm

Den lokala konstnären Carl Bennerstedt från Skarpö har utställning i Vaxholm året ut. Även om hans konst med skärgårdsmotiv inte säljer så bra än, så passar den bra in i miljön.

  • Publicerad 14:35, 29 nov 2021

Flera lokaler har ekat tomma i Vaxholm på sistone, men sedan tre veckor har konstnären Carl Bennerstedt fyllt delar av Swedbanks gamla lokal på Söderhamnsplan med sina tavlor.

– Det såg inte så kul ut med alla tomma lokaler så jag hörde av mig och frågade om jag fick ställa ut. Här finns vattnet, Vaxholmsbåtarna och lite gammal bebyggelse kvar. Målningarna passar bra in här, säger han.

Inte konstens årstid

De flesta tavlorna är gjorda i år, några är ett par år gamla, och det är mycket båtar och skärgård. Än så länge har det varit en hel del besökare, men inte så många som har köpt tavlor.

– Nu på vintern har jag märkt att det är mer svårsålt, de kanske inte var inställda på konst just nu. Många säger att de ska komma tillbaka eftersom utställningen är öppen hela året ut. De flesta åker till Ikea och köper tavlor nu, det är väl så det är, säger Carl.

Datakille och konstnär i ett

77-åriga Carl Bennerstedt har målat sedan han var 14 år och även om han har arbetat som programmerare och varit ansvarig för hela datasystem på industriföretag under sitt yrkesliv så har konsten hela tiden följt med honom.

Han hade sin första utställning 1981 på det numera stängda galleriet Lilla My på Hornsgatan, mittemot Hornspucken. Efter det dröjde det ända till 2007 när han ställde ut hemma på Skarpö i den Gamla ladugården. I Vaxholm har han ställt ut i Rådhuset flera gånger, men det är nu stängt.

Efter den här utställningen åker Carl hem till Skarpö och förbereder en eventuell ny utställning till sommaren.

Fylld lokal. På Söderhamnsplan i Vaxholm har Carl Bennerstedt ställt ut sin konst i lokaler som har ekat tomma. Foto: Carl Bennerstedt