Under våren har paret Fredrik Pettersson och Ailin Lee som startade mikrobryggeri på Ljusnevägen i Bagarmossen 2018 anställt sin första personal – en bryggare och en säljare på deltid.

– Vi hinner inte med själva. Och det är ju ett tecken på att det går bra, säger Bagisbon Fredrik Pettersson.

Började inför loppis

Allt började 2016 med hundra flaskor hemmagjord kombucha de sålde slut på en loppis. Sedan dess har kombuchan gått från sidoprojekt till heltidsjobb och numera gör de även tibicos som de beskriver som kombuchans "snällare kusin".

Dryckerna finns i butiker, restauranger och caféer i Stockholm men det går också att hitta flaskorna med texten "Made in Bagarmossen" i bland annat Uppsala och Göteborg.

– Det är egentligen i år som vi börjat satsa mer utanför Stockholm, säger Fredrik Petterson.

Färdiga flaskor redo för munnen.

Färdiga flaskor redo för munnen.

Kombucheriet

Tuffare tider

Det kan delvis ses som ett svar på det tuffare ekonomiska läget. Produktionskostnaderna har höjts markant, men Fredrik berättar att de själva valt att ligga still i pris.

– Vi vet ju att våra kunder också har det tuffare och vi vill att de ska fortsätta köpa, förklarar han.

Under våren har de börjat med utlämning och satt upp en skylt på Ljusnevägen.

– Det finns många i Bagarmossen som inte vet att vi finns här. Vi ska inte vara lika hemliga längre.