2018 försvann lånecyklarna från Stockholms gator. Sedan dess har flera försök gjorts för att få till ett nytt hyrcykelsystem – men utan framgång.

https://www.mitti.se/nyheter/fortsatt-cykelsoppa-inga-hyrcyklar-i-ar-heller/reptfd!Rv7FeKjYOZe@45rZ8Vj0sg/

Nu meddelar till slut staden att ett nytt system ska vara på plats till nästa vår, något Mitt i tidigare har rapporterat om.

https://www.mitti.se/nyheter/stadens-lanecyklar-kan-komma-tillbaka-nasta-var/repuee!KHajA2v9O7bOyagKzNTxiQ/

Ett avtal har nu, till slut, undertecknats.

– Vi ska göra det enkelt att cykla i Stockholm, även för de som inte äger en egen cykel och för de som bara är på besök i stan, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Bara elcyklar

Totalt blir det 5150 vanliga cyklar och 120 lådcyklar. Samtliga kommer att vara elcyklar, som går att låsa under lånetiden. Avtalet är tecknat mellan Stockholms stad och bolaget Marfina.

– Marfina är stolta över att kunna bidra till Stockholms eldrivna lånecykelsystem, som kommer att bli det största elcykelprojektet i Nordeuropa, säger Jordi Cabañas Faura på Marfina.

Priset för att använda cyklarna kommer att variera från 10 kronor för ett dygn till 149 kr för ett år. Systemet bygger på fasta platser för parkering och kommer att finnas i hela Stockholm.