Foto: Mostphotos

Klart: De tar över som postombud i Bro

Nu står det klart att det blir Willys inne på Fliesbergshuset som tar över som postombud för samtliga Brobor den 13 november. Fram tills dess gäller tillfälliga lösningar i Kallhäll och i Bålsta.

  • Publicerad 11:39, 15 sep 2021

Under sommaren stod det klart att Frendo avslutade sitt engagemang som postombud i Bro, därefter meddelade Ica-handlare Örjan Josefsson att även Ica i Bro centrum avslutar sitt samarbete med Postnord.

För Mitt i berättade Örjan Josefsson att bakom beslutet låg en ökad problematik med hotfulla kunder.

Ica-handlare slutar som postombud efter hot

Inom loppet av några veckor hade Broborna förlorat två av två postombud. Om Icas beslut och problemen med hotfulla kunder sa Postnord:

– Lyckligtvis är det här en extremt ovanlig händelse, vi ser inga sådana här tendenser i vårt övriga nät runt om i Sverige, att hot ökar på det här sättet, jag skulle snarare säga att det går i den motsatta riktningen, till det bättre, sa Mathias Olsson, chef för ombudsnätet.

Brobor måste hämta paketen i Bålsta

Han uppgav samtidigt att Postnord hade klart med en ny aktör som skulle ta över som postombud för Broborna – men de ville vid tidpunkten inte berätta vem detta rörde sig om.

De tar över

Under onsdagsförmiddagen mejlade Postnord till Mitt i för att berätta att en lösning nu är helt på plats och redo att kommuniceras.

”Från och med den 13 november finns ett nytt postombud i Bro, på Willys, Fliesbergshuset vid E18. Från det datumet kan alla hushåll i postnumren nedan (Se faktarutan! reds anm) vända sig dit för hämta och skicka brev och paket. Postombudet Willys kommer också att få paketleveranser på lördagar, mot tidigare bara på vardagar”, skriver Piotr Jagiello, områdeschef, Postnord.

”Vi på Postnord är glada att i samarbete med Willys kunna presentera en bra lösning, och hoppas att de tillfälliga lösningarna ska fungera smidigt under övergångsperioden”, skriver Piotr Jagiello,

Tillfälliga lösningar som gäller

Fram till den 13 november gäller de två tillfälliga lösningarna som Postnord tidigare varit ute och berättat om.

Från och med den 20 september är Direkten Kallhälls Spel på Gjurtarplan 27 tillfälligt postombud för boende med postnummer: 197 21, 197 22, 197 25, 197 30, 197 31, 197 33, 197 36, 197 40, 197 91 - 197 93.

För er med postnummer: 197 32, 197 34 -197 35 är det ICA Maxi Bålsta på Lillsjörännan 9 som gäller.

Källa: Postnord

Visa merVisa mindre

Planen: Kommunen vill bygga LSS-boende på fotbollsplanen

Grannar kritiska: "De har inte gjort sin hemläxa" I norra Brunna vill kommunen att Upplands-Brohus ska bygga ett LSS-boende. Grannarna menar att dessa boenden både ska och måste byggas, men de frågar sig om Upplands-Bro gjort sin hemläxa gällande...fredag 24/9 18:04

Ansvarig politiker: ”Inget är klart”

Kommunen om LSS-planerna i Brunna. Socialnämndens ordförande Martin Normark (L) som är ansvarig för de eventuella planerna i Brunna vill framhålla att ingenting är klart.fredag 24/9 17:59