Under sommaren stod det klart att Frendo avslutade sitt engagemang som postombud i Bro, därefter meddelade Ica-handlare Örjan Josefsson att även Ica i Bro centrum avslutar sitt samarbete med Postnord.

För Mitt i berättade Örjan Josefsson att bakom beslutet låg en ökad problematik med hotfulla kunder.

https://www.mitti.se/nyheter/ica-handlare-slutar-som-postombud-efter-hot/repuhw!E4CtoSke8GqAdUhCATerfA/

Inom loppet av några veckor hade Broborna förlorat två av två postombud. Om Icas beslut och problemen med hotfulla kunder sa Postnord:

– Lyckligtvis är det här en extremt ovanlig händelse, vi ser inga sådana här tendenser i vårt övriga nät runt om i Sverige, att hot ökar på det här sättet, jag skulle snarare säga att det går i den motsatta riktningen, till det bättre, sa Mathias Olsson, chef för ombudsnätet.

https://www.mitti.se/upplands-bro/brobor-maste-hamta-paketen-i-balsta/repugC!OCYS7F1BERuQacwrjamVJg/

Han uppgav samtidigt att Postnord hade klart med en ny aktör som skulle ta över som postombud för Broborna – men de ville vid tidpunkten inte berätta vem detta rörde sig om.

De tar över

Under onsdagsförmiddagen mejlade Postnord till Mitt i för att berätta att en lösning nu är helt på plats och redo att kommuniceras.

”Från och med den 13 november finns ett nytt postombud i Bro, på Willys, Fliesbergshuset vid E18. Från det datumet kan alla hushåll i postnumren nedan (Se faktarutan! reds anm) vända sig dit för hämta och skicka brev och paket. Postombudet Willys kommer också att få paketleveranser på lördagar, mot tidigare bara på vardagar”, skriver Piotr Jagiello, områdeschef, Postnord.

”Vi på Postnord är glada att i samarbete med Willys kunna presentera en bra lösning, och hoppas att de tillfälliga lösningarna ska fungera smidigt under övergångsperioden”, skriver Piotr Jagiello,