Klara Hammarström är redo för revansch med bidraget Beat Of Broken Hearts. Foto: Pekka Pääkkö

Klara är redo för mello-revansch

Klara Hammarström vill göra revansch på melodifestivalsscenen nu på lördag. "Jag vill äntra scenen som en superwoman".

  • Publicerad 15:20, 19 feb 2021

Klara Hammarström är van att satsa allt i tävlingssammanhang. Hennes värld består av allt från harmoniskt stallhäng med familjens hästar i Skåne till att tävla i full fart som elitryttare. Med sin familj har hon även medverkat i realityserien Familjen Hammarström som gett tittarna insyn i Klara och hennes stora syskonskaras liv. Idag har hon däremot sadlat om – för att satsa på musikkarriären.

– Som liten trivdes jag att stå i centrum och för mig var det naturligt att sjunga och dansa på bordet. Jag skrev ofta egna låtar, spelade piano och sjöng alltid på ryttarfester eller körade i olika musiksammanhang men tids nog prioriterade jag hästarna, säger Klara.

Samtidigt som Klara lade stort tidsmässigt engagemang på hästarna och utmärkte sig på stora ryttartävlingar uppmuntrades hon från olika håll genom åren att återgå till sitt musicerande.

– Trots att det gick bra i ridsporten och jag meriterade mig väl så påpekade många att jag borde ta chansen och syssla med musik. Jag följde råden och bytte från ekonomi- och sportinriktning på gymnasiet till det estetiska programmet på Sundsgymnasiet och kände att jag hittat hem, säger hon.

Från det att hon återupptog musicerandet dröjde det inte länge tills hon slog igenom 2019 med sin debutsingel Break Up Song. I fjol debuterade hon även i melodifestivalen med den poppiga låten Nobody men trots sin ihärdiga tävlingsanda blev det ingen finalplats.
 

Mello, Klara Hammarström skall vara med i melodifestivalen. Foto: Pekka Pääkkö

– Jag ser förra årets prestation som den uppvärmning jag behövde inför årets bidrag Beat Of Broken Hearts som utmanar mig att lämna min komfortzon. Jag känner mig tävlingsredo och med min låt vill jag förmedla gemenskap och styrka, säger hon.

Enligt Klara är låtens budskap att vi alla är en del av något större och det är viktigt att våga vara sårbar. Koreografin och klädseln har hon valt själv.

– Det kommer nog sticka lite i ögonen på många men jag vill uttrycka styrka och äntra scenen som en superwoman, säger hon och ler.

Klara Hammarström

Aktuell: Tävlar i Melodifestivalen nu på lördag (20/2) med låten Beat Of Broken Hearts.

Ålder: 20.

Uppvuxen: Född i Stockholm, uppvuxen i Delsbo i Hälsingland. Familjen flyttade för några år sedan till skånska Ljunghusen.

Familj: Mamma, pappa och tio syskon.
 

Klara om Södermalm

Klara flyttade till Södermalm i oktober förra året och älskar söders avslappnade men unika atmosfär.

Favoritställen är: Restaurangen Two Indians för dess goda mat, helst beställer hon in Tikka Masala. Sedan gillar hon att upptäcka alla olika second-hand butiker i området.