Allt drog igång när Kevin Fayes, 29, en dag bestämde sig för att testa sina musikaliska vingar och som 18-åring flyttade till USA utan föräldrarnas vetskap. Först när han ringde hem fick föräldrarna reda på att han befann sig i Seattle i USA.

– De blev oroliga och mamma skrek och grät jättemycket. Men till slut lugnade hon ner sig och då förstod hon att jag behövde få göra min egen grej, skrattar Kevin.

I dag spelas Kevins låtar på BBC samt på radio i Tyskland, Belgien och Schweiz. Han beskriver sitt sound som “bedroom-pop med ärliga texter och ett melodispråk som "reflekterar över det förflutna”. Trots att flera av Kevins låtar hamnat på Spotifys virala Top 50-lista i 15 länder upplever han att svenskar inte har någon koll på hans artisteri.

– Jag tror inte att jag passar in i Sveriges mall av vad en person som ser ut som jag ska göra för musik. Jag rappar inte, jag sjunger inte på svenska och jag sjunger inte om våld. Folk förstår sig inte riktigt på det här hemma, svarar på Kevin på frågan varför han tror att det blivit så.

Började karriären som 14 åring

Efter en talangtävling i grundskolan startade Kevins musikkarriär då han blev utvald till att bli medlem i den ihopsatta gruppen Popkidz. En popgrupp som i slutet av åren innan 2010 gjorde svenska covers på engelskspråkiga hitlåtar.

– Det första jag gjorde var liksom att uppträda i tv och turnera runt i Sverige. Som tonåring stod jag på scener framför tusentals människor. Jag hade en helt sjuk start på min musikkarriär.

“Det har inte alltid varit lätt”

Kevin växte upp i Äppelgården i Enskededalen och beskriver sin barndom som tuff. Han berättar att hans mamma lever med psykisk ohälsa och att det påverkade honom som barn.

– Det var stökigt när jag växte upp. Jag var stökig och höll på med en massa hyss. Men när jag hittade musiken som tonåring lugnade jag ner mig.

För Mitt i spelar Kevin upp ett exklusivt smakprov på sommarens kommande singlar.

– Nu när vi lyssnar hör jag ju att många av mina texter handlar om att fly, säger han.

Vad är det du vill fly ifrån?

– Min egen verklighet. Normer. Synen på hur jag ska vara på grund av att jag kommer från förorten.

I början av juni släppte Kevin låten Getaway som handlar just om att fly vardagen. Och i höst hoppas han på att få visa upp den nya kortfilmen “Jag börjar bli delli”. Kortfilmen har Kevin producerat och skådespelar i medan kompisen och skådespelaren Matez Monir Garci, känd från Heder och Gåsmamman, har skrivit och regisserat.

Filmen handlar om en kille från Norsborg som tror att han har fel på hjärtat, men som i själva verket lider av ångest. Tittaren får följa hans resa från vårdcentralen till terapistolen.

– Jag är trött på att svensk filmkultur bara framhäver de i förorten som valt att gå den kriminella vägen. Men den här kortfilmen vill jag utmana ortens normer. Den utmaningen genomsyrar egentligen hela mitt artisteri också.