Katten Sinne var den som ofta mötte centrumbesökarna och Kärrtorpsborna på väg till och från jobb, skola och andra utflykter.

Katten som föddes för 13 år sedan brukade nämligen hålla till på torget, i tunnelbanehallen och i butikerna i närheten.

"Betydde mycket för många"

På så sätt blev Sinne ett slags ikon i Kärrtorp och stadsdelens egen kelgris.

– Hon har tröstat så många och betydde mycket för många. Det är många som träffat henne, tagit foton och har egna relationer till henne. Hon var ett slags stabil punkt som alltid fanns där, och barn har växt upp med att hon finns här. Hon var också någon som fanns kvar att möta under pandemin, säger Isabel som är vän till ägaren.

Sinne kan mycket väl ha gjort fler hälsningar än Kungen och Drottningen under de år hon fanns i centrum

Sinne kan mycket väl ha gjort fler hälsningar än Kungen och Drottningen under de år hon fanns i centrum

Anders Björklund

Sinne blev också lite av en kändiskatt och har tidigare uppmärksammats av Mitt i, men också i Expressen 2017 vilka skrev om kattens häng på Pressbyrån.

Många hälsningar

Inlägget med beskedet om hennes död har i skrivande stund uppmärksammats med närmare åttahundra reaktioner, mestadels hjärtan, i den lokala Facebookgruppen Kärrtorp Kära Kärrtorp. Dessutom med 140 hälsningar eller foton. En av dem skriver:

Sinne.

Sinne.

Anders Björklund

"Söta Sinne!" Hon har gjort mig glad så många gånger när jag kommit hem från jobbet, kommer att fortsätta titta efter henne. Vila fint i katthimlen!! Tack för att jag fick träffa dig!"

Kondoleansbok

13-åriga Sinne var sista tiden sjuk i bland annat gulsot berättar Isabel, som på torsdagen lade en kondoleans- och minnesbok för Sinne på Ica i Kärrtorp.

– Jag kommer att lämna boken till familjen sedan, säger hon.

Vid kondoleansboken kommer 16-årige Svante förbi. Sinne har funnits med nästan hela hans liv.

Svante Rombo brukade träffa Sinne både på torget och inne i t-banan.

Svante Rombo brukade träffa Sinne både på torget och inne i t-banan.

Anders Björklund

– Det är tråkigt. Hon var en ikon här i Kärrtorp. Alla visste ju vem hon var, säger Svante Rombo.

De som inte kände till hennes namn kunde kalla Sinne "Kärrtorpskatten" berättar Annse Baath som jobbat på Ica i 14 år och ofta fick sällskap av katten.

Annse Baath har haft sällskap i butiken.

Annse Baath har haft sällskap i butiken.

Anders Björklund

– Ibland låg hon nedanför kassan och tittade på när jag jobbade, men ibland när hon åt på blommorna vi säljer fick jag bära ut henne, säger Annse och skrattar hjärtligt åt minnet av katten Sinne som för evigt skrivit in sig i mångas hjärtan.

I boken skriver en Kärrtorpsbo:

"Du har visat att gemenskap inte har några artgränser och att vi har det bäst när vi tar hand om varandra och visar respekt och kärlek!!"