Spetsas till. Kärrtorps gymnasium får en spetsutbildning i höst. Foto: Märta Lefvert

Kärrtorps gymnasium får spetsutbildning

I samarbete med Kungliga tekniska högskolan och olika teknikföretag startar en ny spetsutbildning med riksintag på Kärrtorps gymnasium i höst. På tisdagen ordnas öppet hus på skolan.

  • Publicerad 00:23, 25 jan 2022

”Teknikprogrammet inriktning hållbar systemdesign” som utbildningen heter kommer att ge eleverna möjlighet att redan under gymnasiet ta högskolepoäng, men också praktik och möta verksamma forskare och tekniker.

Enligt beskrivningen vänder sig programmet till elever som är intresserade av teknik och samhällsvetenskap och som ”vill vara med och forma ett modernt och hållbart samhälle”.

Fler nya utbildningar

Det nya teknikprogrammet är inte enda nytillskottet på skolan. Den som är nyfiken kan bege sig till Kärrtorps gymnasium på öppet hus tisdagen den 25 januari klockan 18-20.

"Stockholms stad satsar på Kärrtorps gymnasium genom att starta flera program och utbildningar på skolan och bredda det nuvarande programutbudet. Förutom teknikprogrammet finns nu även försäljning- och serviceprogrammet, och gymnasiesärskolans program administration, handel och varuhantering." skriver utbildningsförvaltningens presskontakt Monica E Eriksson i ett mejl till Mitt i.