Förra helgen kom laget hem från Norrköping med en 2-0 vinst mot Smedby AIS i bagaget.

– Det känns naturligtvis jättebra. Det är en tuff serie och vi har haft ett tufft schema. Därför är det extra kul att toppa serien och vara obesegrade, säger sportchef Omar Moggi.

De har inlett med matcher mot några av de lag som förväntas slåss med i toppen, bland annat Nyköping och IF Sylvia.

– Det är tuffa bortamatcher vi har betat av, säger Omar Moggi.

Vad är det som gör att ni har kunnat starta så starkt?

– Förutom att vi har ett starkt lag och en bra trupp så har vi väldigt bra sammanhållning i gruppen. Vi har en bra blandning av äldre erfarna spelare och yngre hungriga spelare, säger han.

Omar Moggi ser att förändringarna i truppen är en stor del av den positiva trenden.

– Vi tittade extremt noga vilka karaktärer vi tog in inför året. Vi valde att tacka nej till flera bra spelare och göra oss av med flera bra spelare som inte passade in i gruppen och våra långsiktiga målsättningar om hur vi vill forma vår verksamhet, säger han.

Han lyfter särskilt vikten av Erkan Zengin, som värvades inför säsongen. Han gjorde ett mål och en assist i helgens match mot Smedby. I omgången innan gjorde han två mål.

– Han betyder mycket med sina kvaliteter, sin erfarenhet och sitt ledarskap, säger Omar Moggi.

Tydligt mål

På fredagen tar man sig an serietvåan Arameisk-Syrianska IF. Läget i laget är bra och man får tillbaka ett par spelare från skada och avstängning inför omgången.

– Känslan är bra, vi går in med självförtroende och är starka på hemmaplan.

Målsättningen för säsongen är oförändrad – det är avancemang som gäller.

– Men vi är ödmjuka inför uppdraget och tar en match i taget, säger Omar Moggi.

Matchen mot Arameisk-Syrianska IF spelas 24 maj och sedan spelar laget mot Mjölby AI FF 2 juni. Båda matcherna spelas hemma på Torvalla.

Inom de närmsta veckorna bör laget även kunna börja spela matcher på den nya upprustade planen, exakt när det blir är dock inte klart ännu.