Göteborg

Britta Sundvisson minns inte den första bilden hon lade upp på Instagram, mer än att det var någon gång runt år 2010.

Däremot minns hon premiärbilden som hon la upp för kontot gothenburgbybright år 2020 för det är bilden hon fortfarande använder som profilbild. 

– Den är tagen vid spårvagnsspåren vid korsningen Vasagatan och Viktoriagatan. Det var en sån där fin sommarkväll då man inte riktigt ville gå hem. 

Mot Röda sten.

Mot Röda sten.

Britta Sundvisson

Hon fotar endast med mobilen, äger ingen kamera och tror inte heller att hon kommer att skaffa någon. 

Men hon är helt på det klara med vad hon vill berätta med sina bilder och sitt fotograferande.

– Med instakontot gothenburgbybright vill jag visa vilken fin stad vi bor i och även visa upp staden för turister som letar reseinspiration. Det är så jag själv letar efter inspiration inför resor, via hashtaggar. Jag fotar även för Badjävlarna på Instagram så de som är intresserade av fina foton på badplatser ska kolla in det kontot. Med Badjävlarna ska vi även ge ut en guidebok så mobilkamera fungerar alldeles utmärkt kvalitetsmässigt för bokutgivning.

Lillebybadet. En pärla på Hisingen.

Lillebybadet. En pärla på Hisingen.

Britta Sundvisson

Favoritmotiven på hemmaplan i Göteborg är några riktiga höjdare.

– Jag älskar när himlen speglar sig i fönster och fasader, älskar att fota från höga höjder. Jag har även en förkärlek till att fota ur ett enpunktsperspektiv. Jag gillar Karlatornet, Tyska kyrkan, Hisingsbron, hamninloppet och kranarna såklart. 

Hennes bästa tips för ”nya” fotografer på Instagram är trefaldigt – ljuset, ljuset och åter ljuset. 

– Försök lära känna ljuset och fota där efter. Förbjud blixten och nyttja det befintliga ljuset. Radera aldrig bilder. I stunden kanske du tycker att bilden blev konstig eller fel, vänta någon dag och du kanske inser att bilden är bland det bästa du fångat.

Britta Sundvisson @gothenburgbybright

Britta Sundvisson @gothenburgbybright

Privat