BADSTOPP. Här ville majoriteten anlägga ett nytt officiellt bad på Stora Essingen, men så verkar det inte bli Foto: Per Brandt

Inget nytt bad på Stora Essingen

Det blir inget nytt officiellt bad på Stora Essingen. Åtminstone inte nu.

  • Publicerad 14:20, 12 nov 2021

Vi har
gott om
bad och får satsa på dem vi har

Det står nu klart att det inte blir något nytt officiellt bad på Stora Essingen.

Den grönblå majoriteten gav tidigare i år förvaltningen i uppdrag att utreda förutsättningarna för ett nytt officiellt bad i Källbergsparken. Nu har svaret kommit.

Förvaltningen håller med om att Källbergsparken skulle kunna bli en mer attraktiv och trygg plats och Sjöfartsverket bedömer platsen som möjligt för ett bad.

Men någon badplats är förvaltningen ändå inte sugen på.

De undrar om det är en rimlig prioritering att anlägga en ny officiell badplats där med tanke på att det är så nära Oxhålsbadet samt att det krävs en hel del investeringar att göra platsen mer tillgängligt och ordna med dusch och toalett.

Inga konstigheter

En annan väg att gå skulle kunna vara att bara upphäva badförbudet på platsen, skriver stadsdelen, men de vill avvakta stadens centrala handlingsplan för fler badplatser innan de tar ställning till det.

Att förvaltningen ifrågasätter rimligheten i majoritetens förslag är inga konstigheter enligt Rasmus Jonlund (L), stadsdelsnämndens ordförande.

Men tycker ni att det är rimligt med ett nytt bad där?

– Vi vill ju alltid se fler badplatser men jag förstår de svårigheter och utmaningar som de pekar på. Vi får titta på andra möjligheter, vi har gott om bad och ska satsa på dem vi har.

– Nu får vi avvakta stadens centrala arbete med att inventera platser för nya möjliga bad. 

Nyligen fick stadsdelen även skrota planerna på ett nytt officiellt bad på Lilla Essingens södra sida efter nej från Sjöfartsverket.

BADPLATS. Intill finns grönytor för solbadare enligt förslaget. Foto: Per Brandt

Kungsholmens fem officiella bad

Fredhällsbadet, Snoilskyvägen 34.

Kristinebergsbadet, Kristinebergs strand 2.

Lilla Essingebadet, Dagnyvägen 1.

Oxhålsbadet, Gammelgårdsvägen 38.

Smedsuddsbadet, Smedsuddsvägen 23.

Källa: Stockholms stad

Visa merVisa mindre