– Sannolikheten för det är minimal i och med att vi inte kommit upp i finansiering, säger Mattias Bedding, ordförande i IFK Vaxholm.

– Vi har samlat ihop 1,3 miljoner men behöver fem.

I flera år har konstgräs i stället för grus på Resarö bollplan stått högt upp på föreningens önskelista. I slutet av förra året lossnade det när kommunen erbjöd klubben att arrendera planen för en krona om året.

Fonden sa nej

Sedan dess har IFK Vaxholm samlat pengar till det efterlängtade konstgräset. Men i somras blev det bakslag: Allmänna arvsfonden, som föreningen hoppats stort på, sa nej.

– Det är klart man blir besviken. De har ett skall-krav på just fotbollsplaner, för konstgräs är en av de vanligaste ansökningarna, säger Mattias Bedding.

– Det ska var minst tio kilometer mellan planerna – och Resarö bollplan ligger 6,5 kilometer från Vaxö IP.

Nu har föreningen repat nytt mod. Stockholms Fotbollförbund och RF/SISU är positiva till att stötta med 30 procent av kostnaden och under hösten har dessutom en ”mycket positiv dialog kommit igång med en extern part”. Vem eller vilka det rör sig om vill Mattias Bedding inte avslöja.

Tror du det kan bli konstgräs nästa år?

– Jag tror ju det, med en dåres envishet. Men vi går inte till banken förrän vi har sett att alla pengarna kommer. Jag uppmanar också alla att på alla sätt stötta föreningen.