I mitten av maj rapporterade Mitt i om att staden skulle bygga en permanent parkering invid Järvabadet, för att göra platsen mer lättillgänglig för alla.

140 platser skulle byggas på en yta nära E18, där det tidigare varit en temporär parkeringsplats.

Redan lagom till badsäsongen skulle parkeringen stå klar, sa Lars Strömgren (MP), trafikborgarråd i Stockholm, då.

– Även om vi föredrar att folk går, cyklar eller åker kollektivt känns det jätteroligt att kunna erbjuda alla som av olika anledningar behöver ta bilen liknande möjligheter att besöka badet, sa han.

För sent bygglov

Men så blir det inte.

Inte i år, i alla fall. Bygglovet hann inte komma i tid, och eftersom staden inte vill börja bygga mitt i badsäsongen väntar man med planerna.

– Vi hade hoppats kunna bygga färdigt de permanenta p-platserna, men bygglovet har tagit tid. Men inför nästa års badsäsong bygger vi om den tillfälliga p-platsen vid E18 till en permanent parkering med plats för 140 bilar, säger Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret.

Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret.

Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret.

Pekka Pääkkö

Hur kommer det sig att ni var så säkra på att det skulle kunna ske redan i år?

– Det var det som var planen, men det tog som sagt längre tid att få bygglovet än förväntat, och därför beslutade vi oss för att vänta. Vi kan inte ha massa byggtrafik på platsen mitt i sommaren, när det är massa folk där. Då är det bättre att de temporära platserna som redan finns på platsen faktiskt kan användas, säger Malinda Flodman.

Finns temporära lösningar

En av anledningarna till att staden ville bygga en permanent parkering var att slippa trafik till Eggeby gård, där en del besökare parkerat tidigare. Men nu är det bland annat där folk uppmanas parkera ändå.

– Precis som föregående år kan man parkera vid Eggeby gård där det finns ungefär 35 platser, och på den tillfälliga parkeringen vid E18, där det finns plats för kanske 65 bilar, säger Malinda Flodman.

Lagom till nästa års badsäsong ska den permanenta parkeringen stå klar, tror trafikkontoret.