LOPPISFRITT. Det blir ingen loppmarknad vid Kungsholmstorg i år. Foto: Karin Nilsson/Arkivbild

Ingen loppis på Kungsholmstorg

Det blir ingen loppis på Kungsholmstorg i år. Så här ser arrangören på framtiden.

  • Publicerad 18:00, 29 aug 2021

Pandemin har inneburit ett hårt slag för många branscher, loppisarna är en av dessa. I takt med att restriktionerna har lättats har de däremot smugit i gång här och var på senare tid, bland annat på Karlaplan, Mariatorget och i Värtahamnen. Men den som laddat och sparat prylar och kläder för att kränga på Kungsholmstorg får vänta.

Populär loppis återvänder till Kungsholmen

Förra året var det en mindre loppis där med 20 säljare och max 50 deltagare enligt dåvarande restriktioner. Men i år blir det inget alls.

Platsen är helt enkelt för liten jämfört med de övriga där de kört i gång. Maria Wiberg på Stockholmsmarknader som arrangerar alla loppisarna som nämns ovan.

– Kungsholmstorg skulle bli en väldigt liten loppis med de avståndsrestriktioner som gäller. Det ska vara två meter mellan säljarna. Samt bredare besöksgång, vilket inte går på Kungsholmstorg, uppger Maria Wiberg.

Duo har öppnat ny second hand-butik på Kungsholmen

Men det är inte läge att kasta sina pryllådor för det. Några planer på att lämna Kungsholmen för gott finns inte. De laddar för att göra comeback enligt Maria Wiberg som uppger att ”loppisvärlden återhämtar sig” och de se positivt på framtiden.

– Planen är att starta nästa år på Kungsholmstorg och övriga platser vi inte hann med i år. Vanliga år jobbar vi hela vinterhalvåret med förberedelser för sommarloppisarna, men i år fick vi bara ett par veckors framförhållning.