I kvarteret Persikan i Barnängen har Svenska bostäder snart byggt klart sitt nya hus. Norr om fastigheten går Bonde­gatan, som har förlängts i samband med byggena i området.

Nyligen gick info ut till hyres­gäster om att Bondegatans nya sträckning inte kan öppna, eftersom den är för brant.

– Ja, det är den informationen vi har fått från Stockholms stad, vi har bara informerat vidare till hyres­gästerna, säger Pernilla Norlander, pressansvarig vid Svenska bostäder.

Men att gatan är för brant stämmer inte, menar staden. Den lutar fem procent, precis som den ska.

– Det verkar ha blivit ett missförstånd i kommunikationen mellan oss och Svenska bostäder, skriver Anna Ingels, kommunikatör vid exploateringskontoret, i ett mejl.

Gatan är avstängd – men inte för att den är för brant.

Gatan är avstängd – men inte för att den är för brant.

Johan Thornton

Ska åtgärdas

Däremot skulle trottoaren utanför Svenska bostäder hus varit klar förra veckan då inflyttningar var tänkta att ske, vilket den inte var.

– Det är en miss där kvartersmark möter den allmänna delen av Bondegatan som ska åtgärdas inom någon vecka. Det är alltså en mindre sak och inte att gatan som helhet är fel, skriver Anna Ingels.

– Det har medfört att det blir lite omständligare att flytta in, men vi har inte fått några indikationer på att det är stora problem, säger Pernilla Nordlander.

Delar av gatan är tänkt att öppna till sommaren.

Delar av gatan är tänkt att öppna till sommaren.

Johan Thornton

Öppning dröjer

Att Bondegatan fortsatt är stängd beror på att ytan behövs­ till de byggen som sker runtomkring.

– Tanken är att allmän­heten kommer att få större tillgång till gatan till sommaren, men den öppnas inte helt förrän den inte behövs till byggnation mer, skriver Anna Ingels.