Klubbhuset. Klubbhuset påverkas inte av de nya planerna, förutom att de gemensamma omklädningsrummen och bastun ska flyttas. EIF:s klubbchef Christine Wahlberg och ordförande Catherine Sahlgren i bild. Foto: Claudio Britos

Idrottsplats kan rustas för miljoner

Kultur- och fritidsnämnden vill riva och bygga nya omklädningsrum på Enebybergs IP. En efterlängtad åtgärd, meddelar EIF.

  • Publicerad 16:30, 17 sep 2021

Det har varit ofräscht under lång tid.

Nyligen meddelade kultur- och fritidsnämnden i Danderyd att Enebybergs IP:s kan få en ny servicebyggnad. De gamla bedöms vara i för dåligt skick.

I samband med att budgeten för 2022 ska fastställas väntas ett beslut tas om upprustningen i kommunfullmäktige. Enligt kultur- och fritidsnämndens ordförande Robert Nibelius (M) kan spaden sättas i marken redan nästa år, om allt går som det är tänkt.

– Förhoppningsvis. Men det kan även bli så att vi inte kommer igång förrän 2023. Jag skulle gissa att det sedan tar mellan ett halvt och ett år innan allt är färdigt, säger han.

Den nuvarande budgeten för projektet är cirka 18 miljoner kronor.

– Då har vi även tagit med en viss procent i riskbedömning för kostnader som man inte kan räkna med innan, säger Robert Nibelius.

Ett välkommet besked

Föreningens klubbchef, Christina Wahlberg, och ordförande, Catherine Sahlgren, berättar att det är ett välkommet besked till klubben – dess nio olika sektioner och cirka 2 000 medlemmar.

– Det har varit ofräscht under lång tid i de gemensamma utrymmena, så det är efterlängtat, säger Christina Walhberg.

– Det kommer inte bara uppskattas av medlemmarna, utan även de här i Danderyd och från allmänheten i närliggande kommuner som använder platsen. Den här platsen är väldigt besökt under både vinter och sommar, helger och vardagar, säger Catherine Sahlgren.

Den nuvarande servicebyggnaden byggdes på 70-talet och används framförallt som omklädningsrum. Den nya byggnaden väntas bli cirka 150 kvadratmeter större och utöver omklädningsrum även innehålla förråd, motionscentral och bastu.

De allmänna utrymmena i klubbhuset, inklusive bastu, planeras att flyttas till platsen där de svarta servicelokalerna ligger idag.

Behöver en idrottshall

– Kommunen har varit lyhörd och vår kommunikation i det här har varit väldigt bra, säger Catherine Sahlgren.

Utöver utbyggnaden har föreningen flera saker på sin önskelista. Närmast i tid har man lagt ett önskemål om strålkastare till fotbollsplanen. Men högst upp på listan är att i framtiden få en fullstor idrottshall.

– Det skulle vara avgörande för oss som förening, säger Catherine Sahlgren.

– Idag är det många barn som inte kan träna här, eftersom vi inte har en inomhushall. Vi skulle kunna utvecklas betydligt mer då, säger Christina Wahlberg.

Rivs. Den gamla servicebyggnaden vid hockeyhallen kan rivas. Under hösten väntas planerna fastställas. Foto: Claudio Britos

Slitet. Fotbollens omklädningsrum i klubbhuset ska även renoveras. Foto: Claudio Britos

Klubbhuset. Klubbhusets omklädningsrum ska renoveras, enligt planen. De gemensamma omklädningsrummen och bastun flyttas till vid ishockeyhallen. Foto: Claudio Britos

EIF:s klubbchef, Christina Wahlberg, och ordförande i föreningen, Catherine Sahlgren. Foto: Claudio Britos

Föreningarna

Enebybergs IF har cirka 2000 medlemmar.

De gemensamma utrymmena på IP:n används även av SDE Hockey. De har cirka 400 medlemmar.

"De nya byggnaderna kommer höja kvalitén i hela ishockeyn, med gym och omklädningsrum, det talas om ledarrum och lite annat. Det blir en mycket finare hemmaborg." säger Robert Stierngranat på SDE hockey till Mitt i.

Visa merVisa mindre