I slutet av oktober berättade Lokaltidningen Mitt i om hur kvarteret stämpeln mellan E4 och Bagarbyvägen de senaste åren har byggts om till en ny handelsplats med en yta på 30 000 kvadratmeter.

Redan då stod det klart att City Gross skulle öppna först i det nya handelskvarteret, men exakt datum var ännu inte spikat.

Men nu är det alltså klart att öppningen blir klockan 10.00 på torsdag, den 12 november.

Vakter hela första veckan

Någon storstilad butiksinvigning blir det dock inte, naturligtvis på grund av restriktionerna som råder på grund av corona.

– I vanliga fall vill man ha 2 000 pers som står och köar när man klipper bandet. Det är svårt, vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det. Hela den första veckan kommer vi ha vakter som ser till att det inte är för många inne i butiken samtidigt eller för trångt i någon kö, sa Mattias Karlsson, regionchef på City Gross, för ett par veckor sedan.

Krogar kommer senare

Efter City Gross följer en rad ytterligare butiksöppningar de närmaste veckorna och i början av 2021 ska alla hyresgäster vara på plats, undantaget den handfull restauranger som ska tillkomma i sutterängplan mot Bagarbyvägen.

De ska kunna öppna någon gång under andra kvartalet nästa år, enligt Fredrik Mässing, vd på Mässing Properties som tillsammans med Alma Property Partners har köpt, utvecklat och byggt det nya handelskvarteret.

https://www.mitti.se/nyheter/sa-blir-nya-sodra-haggvik/reptjz!Zgbm1tAOD2yeKYrixp1Sww/