Det är dags att knyta skorna och ladda för Älvsjöloppet. Foto: Mostphotos

I höst är Älvsjöloppet tillbaka igen

Lördag 18 september fylls Älvsjöskogen med löpare. Det är dags för sjunde upplagan av Älvsjöloppet.

  • Publicerad 06:30, 15 sep 2021

Hösten 2020 satte pandemin stopp för Älvsjöloppet. Men i år blir det av. Lördag den 18 september bjuds både snabblöpare, motionärer och de som hellre promenerar in att delta. Även barnvagnar tillåts i spåren, en fördel för barnfamiljer.

Både start och mål sker vid gamla Älvsjö IP. Därifrån kan man välja att springa/gå 2, 4 eller 8 kilometer på elljusspår i Älvsjöskogen. För dem som vill ha en större utmaning finns distanserna 5 och 10 kilometer. De banorna går på mindre och mer kuperade stigar i skogen.

Så anmäler du dig

Anmälan görs via webbsidan alvsjoloppet.se eller på startområdet samma dag som loppet genomförs. På webbsidan finns också mer information om starttider och annat.

Det första Älvsjöloppet arrangerades av tre 13-åriga killar som ville skapa ett lokalt och ideellt motionslopp i skogen. Numera arrangeras loppet huvudsakligen av OK Älvsjö Örbys ungdomssektion.

Hösten 2020 tvingades man alltså ställa in, men arrangerade i stället ett mindre Night Trail-lopp med 50 deltagare. Det blev så lyckat att det blir repris i år. Andra upplagan av Night Trail-loppet äger rum den 28 oktober.

Kafé för fikasugna

Värt att veta är att arrangören ordnar ett kafé vid gamla Älvsjö IP under tävlingsdagen, för alla som inte har med sig egen picknick.