Julmagi. Malin Dillner och Magnus Bergman träffades och gjorde en jullåt ihop. Foto: Pressbild

Huddingebon Malin släpper jullåt

Huddingebon Malin Dillner och Magnus Bergman träffades första gången på en spelning i slutet av oktober. En månad senare har de släppt en jullåt ihop. "Det är en riktig julsaga", säger sångerskan Malin Dillner.

  • Publicerad 08:00, 18 dec 2021

Kanske har du hört den på radio eller lyssnat på Spotify? "Klockorna ringer" inleds med bjällror och är en klassisk jullåt i popgenren.

Det är Huddingebon och sångerskan Malin Dillner som tillsammans med artisten och Kalmarbon Magnus Bergman gör låten.

För ett par månader sedan kände de inte varandra.

– Det är en riktig julsaga. Vi träffade på en spelning i Stockholm i slutet av oktober. Det var en perfect match och vi bestämde att vi måste jobba ihop, berättar Malin Dillner.

De hördes på telefon och började prata om att de borde göra en jullåt ihop.

– Åtta timmar senare mejlade han en skiss. Jag åkte ner typ samma dag och spelade in min del på två timmar. Sedan sprang vi in på ett fik och bad någon ta lite bilder till omslaget. Allt var klart på några dagar.

Mer samarbete väntar

För någon vecka sedan släpptes låten på Spotify.

– Den är lätt att ta till sig. Den handlar om att vara sig själv. Julen kan vara jobbig för många, med den handlar om att lyssna till sitt hjärta.

Magnus Bergman är singer-songwriter och har producerat många andra artister. Malin Dillner skriver också egen musik. 2015 släppte hon albumet "Det som göms i sanden".

– Jag har börjat skriva egen musik på äldre dagar. Jag har en bakgrund inom teater och show, säger hon.

Hon frilansar också som vokalist, är utbildad teaterlärare och arbetar nu halvtid som pedagog.

Samarbetet med Magnus Bergman kommer definitivt att fortsätta.

– Vi kommer att sätta ihop någon form av musikakt där vi spelar våra egna låtar. Jullåten var bara början, säger Malin Dillner.