NYÖPPNAR. Natalie Khalaf har öppnat Beirut Foodbynatt på Hantverkargatan. Foto: Per Brandt

Hon öppnar libanesisk restaurang på Kungsholmen

Från pizza till libanesiskt. Natalie Khalaf har tagit över farsans lokal på Hantverkargatan med ett nytt koncept.

  • Publicerad 12:00, 4 nov 2020

Pappa får vila och vi får jobba

Som 17-åring startade Natalie Khalaf ett UF-företag som skulle erbjuda "äkta libanesisk mat till bra priser". Nu åtta år senare är det dags för henne och Beirut Foodbynatt att öppna sin andra restaurang, den första ligger i Hammarby Sjöstad.

Att det blev lokalen på Hantverkargatan 37 är ingen slump. Hennes pappa drev den tidigare pizzerian "La Solo" i lokalen.

– Men jag tog över den och tänkte att verksamheten kunde bli större och större. Pappa får vila och vi får jobba, säger Natalie och skrattar.

Och istället för margherita och vesuvio är det libanesiska smårätter, meze, röror, wraps eller "shawarma show", där gästerna får svarva ner sitt egna kött direkt från en bordsgrill, som gäller. På luncherna är det "libanesisk husmanskostbuffé" som gäller med tolv kalla och åtta varma rätter, enligt Natalie.

Hon är nöjd med starten, trots nyöppning mitt under pandemin.

– Det känns underbart men det är tråkigt med corona och att det påverkar oss. Men vi kämpar och ger inte upp. Jag tror på mitt varumärke. Vi hade första lunchen idag (läs måndag) och det blev succé så det känns jättebra. Jag försöker läsa av folket här och hoppas på det bästa. Sedan har vi take away också om man känner sig osäker på att äta inne hos oss, säger hon.

Nyöppnat

Vad: Beirut Foodbynatt, ny libanesisk restaurang

Var: Hantverkargatan 37

Öppet: Lunch måndag-fredag, klockan 10.30-14, kvällar tisdag-torsdag klockan 17-22, fredag-lördag klockan 16-22, söndag klockan 16-22

Visa merVisa mindre