Kista grundskola med dess 750 elever får en ny rektor strax efter årsskiftet. När Norma Aznar fick höra att det fanns en tjänst ledig i Järva kände hon sig tvungen att söka jobbet direkt.

– Jag känner att här finns drömjobbet. Det finns så många inspirerande människor som vill förändra och förbättra, och jag själv kommer också in med en stark vilja att bidra och en tro på att jag kan göra skillnad. Jag ser utbildning och kunskap som verktyg för förändring och ökade chanser i livet, säger hon.

Bakgrund som jurist

Norma Aznar växte upp i Spanien. Där arbetade hon som jurist, men när hon kom till Sverige började hon arbeta i skolvärlden i stället. Och där blev hon fast.

– Jag såg vilken möjlighet det fanns att påverka barnens liv till det positiva. Jag började med att arbeta som språklärare, sedan fortsatte jag undervisa i olika former och till slut blev jag rektor. Det är den största äran man kan få, att driva en hel skola framåt.

Hon har bland annat varit med och startat upp en gymnasieskola från grunden som rektor, och nu senast kommer hon från Vittra Brotorp i Ursvik, där hon också varit rektor i snart sex år.

– Det är en fantastisk liten och trygg skola. Nu har jag gjort vad jag kan där, och känner mig redo för nästa utmaning.

Vad är det första du kommer göra på jobbet i Kista?

– Som gammal jurist behöver jag konkreta bevis och information. Jag kommer lära känna skolan, dess styrkor och utvecklingsområden, personalen, barnen och alla rutiner. Jag kommer kartlägga till jag spyr!, skrattar hon, och fortsätter:

– Nej men, jag vill lära mig allt och lära känna alla så att jag kan komma in på ett rätt och ödmjukt sätt. Jag vill skapa trygga relationer och som sagt, driva skolans utveckling framåt så bra det bara går.

Nytt. Kista grundskola får en ny rektor.

Nytt. Kista grundskola får en ny rektor.

Stockholms stad