Kristdemokraterna i Stockholms stad förlorade sin gruppledare i och med att Erik Slottner blev civilminister i Kristerssons nya regering.

Nu har partiet valt sin nya gruppledare och det blir ungdomspartiets ordförande, Nike Örbrink, som tar över stafettpinnen.

– Jag är hedrad över uppdraget. Jag är född och uppvuxen i Stockholm och jag älskar den här staden. Jag ser fram emot att vara en offensiv opposition de kommande fyra åren.

Vilka är dina hjärtefrågor?

– Det är främst två saker. Tryggheten. Jag var själv en ung tjej med nycklar tryckta mellan knogarna på väg hem om kvällarna. Jag är stolt över det arbete partiet gjort under förra mandatperioden. Det andra är elevhälsan. Barn och unga ska få stöd och hjälp när de behöver det. Sen är självklart äldrefrågor viktiga, det är ju en generellt en hjärtefråga för oss i Kristdemokraterna.

KD i stadshuset har tidigare varit tydliga med att något samarbete med Sverigedemokraterna inte är aktuellt. På riksnivå ser det helt annorlunda ut, och Nike Örbrink vill inte stänga några dörrar.

– Nu har vi precis haft ett val i Stockholm, min prioritet kommer vara att komma in i det här arbetet, det är för tidigt att tala om hur samarbeten efter nästa val skulle kunna se ut. Med det sagt har jag för avsikt att tala med alla partier. Men mitt fokus är att få igenom så mycket av vår politik som möjligt.