År efter år har världens längsta diskuskast kommit på Sollentunavallen. Och det är Daniel Ståhl från grannkommunen Järfälla som har stått för dem.

Han har dessutom världsårsbästa just nu, men i årets Sollentuna GP går världsmästaren ändå inte säker. Nyligen räckte inte 69 meter till att vinna en tävling i Växjö då träningskamraten Simon Pettersson besegrade Ståhl för sjunde gången på 78 möten med ett kast på 69.48.

Och de främsta diskuskastarna står i kö för att få komma till arenan där Ståhl kastar över 70 meter, år efter år. Tysken Clemens Prüfer är åtta i världen i år och får även med sig världssexan Alex Rose, från Samoa.

Över halva OS-truppen

Men det bjuds så klart mycket mer än diskus på Sollentunavallen på söndag. Exempelvis tävlar Ståhls och Petterssons träningspartner Fanny Roos. Hon rankas som nummer sex i världen i kula och förbättrade sitt svenska rekord två gånger om i samma tävling i förra veckan, ett par månader efter att ha erövrat silvret på inomhus-EM.

Över halva den svenska OS-truppen finns på plats i Sollentuna. Utöver de tre kaststjärnorna är det löparna Andreas Kramer och Kalle Berglund, som är revanschsugna efter att båda ramlade i sina lopp på Folksam Grand Prix-premiären i Göteborg i onsdags.

Dessutom kommer stavhopparen Angelica Bengtsson som har nio segrar på Sollentunavallen, varav de fyra senaste i Sollentuna GP, och Thobias Montler som var världens fjärde bäste längdhoppare under vintersäsongen och som har vunnit de två senaste åren på Sollentuna GP.