Lördagen den 6 april markerar 50-årsjubileet av ABBA:s seger i Eurovision med låten "Waterloo".

För att fira detta kommer hela världen att uppmanas att delta i en internationell digital sångstund, medan en fysisk sing a long-konsert kommer att äga rum i Kungsträdgården klockan 16.00 med hyllningsbandet Waterloo.

– Det är passande att stockholmarna får tacka ABBA under det här starka musikåret vi har i Stockholm, där konsertscenen blomstrar som aldrig förr med en enastående lineup av cirka 90 svenska och internationella stora artister 2024 och många fler utöver det, säger Caroline Strand, tillförordnad vd för Stockholm Business Region.

Vaktparaden deltar

Tonerna av "Waterloo" kommer att ljuda från vaktparaden på slottet, och övergångsställen vid Kungsträdgården kommer att ticka i takt med musiken.

Informationsskyltar runt om i staden kommer också att hylla ABBAs betydelse för både musiken och Stockholm. Dessutom kan människor från hela världen delta i den globala digitala kampanjen genom att sjunga sin favorit-ABBA-låt eller dela sina ABBA-minnen via hashtaggar som #Stockholmsingalong, #ThankyoufortheMusic, och #Waterloo50th.