Det blåser kallt i Huddinge centrum och regnet hänger i luften, men hoppet om sommaren lever. Systembolagskunderna vandrar ut med vindunkar och ölflak i händerna.
Edward Prichard som väntar vid cyklarna har hört talas om de nya rekommendationerna, men tycker inte att det känns som något nytt.
– Jag tror att jag alltid har vetat att det inte är bra att dricka alkohol, att det är bättre att inte dricka alls. Det är samma med rökning.
Liksom andra vi pratar med menar han att det inte påverkar hans alkoholvanor.
– Det förändrar inte mitt beteende. Jag är fortfarande runt 30, så jag tänker inte så mycket på det nu, kanske kommer jag göra det senare.
"Nu får det bli mindre öl"
Hans sällskap Malin Averstad Ryd kommer ut med två förpackningar svenskt äppelvin som de ska ta med till Wales, där de ska på festival.
– Jag är från England, när jag har varit där i två veckor brukar jag tänka att okej, nu får det blir mindre öl, säger Edward och skrattar.
Det är han inte ensam om att tänka. De flesta dricker mer under semestern och alkoholkonsumtionen är nästan 60 procent högre under sommaren jämfört med i november.
För de flesta minskar konsumtionen naturligt när vardagen tar vid. Men för en del kan det vara svårare att skära ner än vad de trott.
– Mitt råd till dem är att skriva ner under några veckor hur du dricker och fundera över hur du vill att din konsumtion ska se ut. Planera gärna in aktiviteter som inte är kopplade till alkohol och undvik att köpa hem alkohol, säger Sara Wallhed Finn, psykolog och alkoholforskare vid Karolinska institutet.
"Jag dricker så lite, så jag påverkas inte", säger Jenny Öberg med hunden Disa. Men hon tycker att det bra med rekommendationer som gör det lättare att navigera.
Malin Lövkvist
Pris och tillgänglighet påverkar mest
Anledningen till de nya rekommendationerna från Nordiska ministerrådet, är att det inte anses möjligt att sätta en säker nedre gräns för alkohol.
Jenny Öberg, som är ute och går med hunden Disa, är positiv även om hon inte känner sig berörd.
– Jag dricker så lite, så jag påverkas inte direkt. Men det är väl bra att man har rekommendationer kring vad som är bäst för hälsan, det är inte alltid så lätt att veta. Förhoppningsvis kan det ha effekt, precis som rekommendationer kring rökning. Samtidigt så måste man bestämma själva, det är upp till var och en, säger hon.
Sara Wallhed Finn tror inte nödvändigtvis att råden kommer att göra att vi dricker mindre. Hon ger som exempel att Storbritannien ändrade sina rekommendationer för några år sedan. Då gjordes omfattande utvärderingar och de visade inte någon minskning i befolkningens drickande.
– Det som främst påverkar hur mycket vi dricker är priset och tillgängligheten. Vi dricker mindre om alkoholen är dyr och svår att få tag på.
Vad fyller rekommendationer kring alkohol för funktion?
– Jag tror att det finns en nytta i att ha riktlinjer baserade på en solid vetenskaplig grund. Det finns ett värde i att folk får kunskap om alkoholens påverkan så att de själva kan fatta informerade beslut kring sina vanor.