Bara 200 meter skiljer de två ställena åt.
På ena sidan torget ligger Cheers n’ burger, på andra sidan är Moses Moshi på väg att öppna sitt Smash n' grab burgers i en fast restaurang.
Vill låta recensionerna tala
Sedan tidigare säljs en hel del burgare på Spångagrillen vid stationen, på Dennis kött i centrum liksom på Burger boys på väg upp mot Kälvesta.
Smash n' grab burgers har hittills inte låtit Mitt i fotografera inne i nya lokalen än, men arbeten pågår härinne.
Filip Magnusson
Konkurrensen känns plötsligt knivskarp i området runt Spånga centrum.
– Jag vill inte kommentera andra, vi låter recensionerna tala. Vi gör burgare, vi säljer inte öl eller visar sport. Om det går bra för oss båda så är det jättekul, säger Moses Moshi när Mitt i får besöka restaurangen inför öppningen.
Burgarvagnen stängde
I augusti stängde de hastigt burgarvagnen på gatan. En affisch på luckan skvallrade om att något nytt var på gång.
Hårt renoveringsarbete har rått under sommaren inför öppningen av nya restaurangen. Någon burgardöd har man inte känt av i Spånga.
Moses Moshi på Smash n' grab burgers.
Filip Magnusson
– Vi har inte känt av några signaler överhuvudtaget kring det, säger Moses Moshi.
Signerade hockeytröjor
Inne på Cheers n' burger är Tolga Cigels trumfkort sportsändningarna och alkoholrättigheterna. En hockeymatch visas på tv-skärmarna. Signerade fotbolls- och hockeytröjor från SHL och allsvenskan sitter uppe på väggarna.
– En bra burgare går alltid bra. Och för mig ska det vara en kall öl till, säger Tolga Cigel.
Spånga klarar två burgarställen 200 meter ifrån varandra?
– Hos oss säljer vi burgare för att den kombineras med sport på skärmarna, det är vad våra besökare vill ha.
Cheers n' burger slog upp portarna i maj, bara några månader efter att Spånga hade berikats med sin första burgarvagn.
Mikael Andersson
Ska bygga ut
Just nu planerar han för fullt att bygga ut lokalen och göra den mer öppen. Väggarna ska ner.
– Vi vill på sikt ha uteservering både på fram- och baksidan. Och vi räknar snart med att ha 50 sittplatser härinne, säger Tolga.
Olika kunder
Han önskar enbart Smash n' grab burgers lycka till, säger han.
– Vi skiljer oss åt. Våra kunder är främst mellan 40 och 70 år. Min bild är att de som hellre går och käkar burgare från en foodtruck är mellan 18 och 30.
Smash n' grab burgers stängde sin foodtruck i augusti – och började på finslipningen av en fast restaurang intill i stället.
Filip Magnusson
Det blir inte för tuff konkurrens?
– Frågar du mig så borde ännu fler burgarställen öppna här, då kommer folk kunna jämföra. Men jag tror det kommer gå fortsatt bra för alla, men blir det fler aktörer så är det bara de bästa som överlever, så enkelt är det.
"Inriktningen kan ändras"
Cheers kommer bli långvariga i Spånga, slår Tolga Cigel fast.
– Men vår inriktning kan behöva ändras. Man måste följa trenderna och komma med nyheter. Annars behåller du inte gästerna.
Hur tycker du matutbudet är i Spånga?
George Maajoun tror att Spånga kan svälja många burgare.
Mikael Andersson
George Maajoun, 51, Spånga
– Det blir allt bättre i takt med inflyttningen. Det är bra med fler burgarställen, foodtruck-killarna som öppnar restaurang gör sin grej, men för min del skulle även ett Mcdonald's få plats i Spånga. Det känns som att det är allt mer folk runt centrum, jag tror Donken hade klarat sig.
Mehmet Gültekin gillar att Spånga fått en riktig sportbar.
Mikael Andersson
Mehmet Gültekin, 39, Spånga
– Det har blivit bättre. Lunchställena har blivit fler och du har faktiskt en del att välja på nu. Jag tror att båda burgarställena här intill kommer klara sig, de har lite olika inriktning. En riktig sportbar hade aldrig funnits innan Cheers öppnade, det finns säkert en efterfrågan.
Anneli Bengtsson har inte testat alla matställen som finns i Spånga.
Mikael Andersson
Anneli Bengtsson, 39, Spånga
– Det känns helt okej, tyvärr har jag inte möjlighet att testa alla ställen eftersom jag har matlåda för att hinna med och vara ekonomisk. Jag visste faktiskt inte att en ny burgarrestaurang ska öppna här borta, men jag ser det nu.
Gerhild Kullberg hade gärna sett mer husmanskost runt Spånga centrum.
Mikael Andersson
Gerhild Kullberg, 89, Viksjö
– Det kan bli lite bättre. Jag vill ha mer bra och rejäl husmanskost runt torget, finns det så har jag missat det. Sålänge det saknas blir det Viksjö golfklubb i stället, men jag måste slå ett slag för Spånga konditori som jag älskar. Fantastiskt läge, fantastisk kafé. Det hade väl nästan varit för bra för att vara sant om de även började med husman.
Peter Brinck tycker det mesta i matväg finns på en okej nivå i Spånga.
Mikael Andersson
Peter Brinck, 48, Järfälla
– Det är bra, måste jag säga. Det mesta finns i närområdet på en helt okej nivå. Jag jobbar borta på Spånga center på Stormbyvägen där Lunchfabriken öppnat. Kanonbra husmanskost, det betyder mycket. Jag är väldigt glad att jobba i huset.