Konst i naturen. I elljusspåret i Alby kan man under juli och augusti gå på konstrunda. Foto: Sanna Hagström

Här hittar du konsten i skogen

Konstrundan i skogen arrangeras av Konstrundan Tyresö och är en utställning där flera lokala konstnärer ställer ut sin konst i skogen.

  • Publicerad 12:00, 31 jul 2021

Konsten kommer att visas längs elljusspåret vid Alby friluftsgård mellan lördagen 24 juli och söndag 15 augusti.

– Det här evenemanget bjuder på en fantastisk möjlighet att lära känna medlemmarnas konst, det är ett mer lättillgängligt och inspirerande möte mellan konst och natur, säger Lisa Malmgren, konstnär och konstpedagog.

I vanliga fall brukar det bli en utställning på hösten hemma hos konstnärerna och en större utställning på slottet. Men förra året fick arrangörerna tänka om på grund av pandemin.

– När det inte gick så kom vi på det här med att vara ute i skogen, säger Sanna Hagström som är konstnär och även jobbar med marknadsföringen av eventet.

Hon berättar att det blev ett lyckat och populärt event i fjol och därför bestämde de sig för att köra ett år till.

– Skogen är ett ställe alla kan vara på. Det kommer att finnas installationer, målningar och foton i spåret.

Under perioden som konstrundan pågår så kan utställningen komma att ändras.

– Saker kan läggas till eller tas bort, så att man kan komma flera gånger och ändå bli överraskad. Är man där första dagen och sista dagen så möts man kanske inte av samma konst.

Lisa Malmgren uppmanar till att prata med konstnärerna, som kommer att vara på plats vid olika tillfällen, när man går runt slingan och njuter av konsten i naturen.

Till konstrundan hittar man från parkeringen vid busshållplatsen vid Alby friluftsgård. Banderoller kommer att sättas upp för att det ska bli lättare att hitta.


 

Konst i naturen. Här av konstnären Lina Löfström Baker. Foto: Sanna Hagström